Un grav accident de circulatie, soldat cu sapte morti, a avut loc joi dimineata in apropierea localitatii ungare Szeged.

Accidentul s-a produs ca urmare a coliziunii dintre un autotrailer german si un autocar ceh, care transporta 32 de turisti romani. Ambii soferi ai autocarului erau bulgari. Autotrailerul, care transporta spre Romania autoturisme Ford, a intrat pe contrasens, din motive inca necunoscute", a declarat Toronykoy Marta, reprezentant al politiei judetului Csongrad, citat de index.hu. Potrivit sursei mentionate, soferul autocarului a incercat sa evite coliziunea, dar nu a avut timp. Autocarul a fost proiectat in afara soselei si a cazut, de la o inaltime de circa trei metri, pe calea ferata.

Noua salvari ale serviciului ungar de ambulanta au sosit imediat la locul accidentului. Sapte pasageri au decedat pe loc. In accident au fost ranite 16 persoane, doua grav, dintre care una, soferul autobuzului, este in stare foarte critica. Restul de 14 pasageri romani au leziuni usoare. Ranitii in stare grava sint internati la Spitalul de traumatologie din Szeged, iar cei cu rani usoare la Spitalul din Mako, cea mai apropiata localitate de locul accidentului. Autocarul venea din Bulgaria si, dupa o escala la Bucuresti, apoi la Arad, se indrepta spre Praga. Unul dintre decedati s-ar numi, potrivit unor surse din Politie, Silviu Basescu. Rudele presedintelui Traian Basescu au declarat pentru NewsIn ca este probabil doar o coincidenta de nume, pentru ca nu au in familie nici o persoana cu numele de Silviu.