"O nota in care sunt declarati persona non grata patru colaboratori ai Ambasadei britanice la Moscova a fost remisa oficial ambasadorului Marii Britanii la Moscova", a indicat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Mihail Kamanin, intr-o declarati
"O nota in care sunt declarati persona non grata patru colaboratori ai Ambasadei britanice la Moscova a fost remisa oficial ambasadorului Marii Britanii la Moscova", a indicat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Mihail Kamanin, intr-o declaratie oficiala. Moscova a decis totodata sa nu mai acorde vize functionarilor britanici si ca responsabilii oficiali rusi sa nu se mai deplaseze in Marea Britanie. Rusia inceteaza de asemenea sa mai coopereze cu Marea Britanie in domeniul "luptei impotriva terorismului", ca raspuns la masurile luate luni de Londra in afacerea Litvinenko, a precizat Mihail Kamanin. Secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, a declarat joi ca Rusia ar trebui sa dea curs cererii Marii Britanii de extradare a lui Andrei Lugovoi, principalul suspect in moartea fostului agent Aleksandr Litvinenko.
Rusia a mai apreciat ca reactia Uniunii Europene la criza ruso-britanica este o "surpriza neplacuta" si ca aceasta va afecta relatiile Moscovei cu Bruxelles-ul, a afirmat ieri reprezentantul Rusiei pe langa UE, Vladimir Cijov. "Declaratia presedintiei portugheze a Uniunii Europene a constituit o surpriza neplacuta pentru noi si ea va afecta inevitabil relatiile dintre Rusia si UE", a declarat din Bruxelles oficialul rus. Presedintia portugheza a UE s-a declarat miercuri "deceptionata" ca Rusia nu coopereaza intr-un mod constructiv cu autoritatile britanice in ancheta privind moartea fostului agent rus Aleksandr Litvinenko. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.