Producatorul farmaceutic Ranbaxy Laboratories, proprietarul Terapia Ranbaxy Cluj-Napoca, a avut vanzari de 66 milioane dolari pe piata romaneasca in primul semestru, iar cota de piata a companiei a crescut, de la 5,4% in primele trei luni ale anului,

Producatorul farmaceutic Ranbaxy Laboratories, proprietarul Terapia Ranbaxy Cluj-Napoca, a avut vanzari de 66 milioane dolari pe piata romaneasca in primul semestru, iar cota de piata a companiei a crescut, de la 5,4% in primele trei luni ale anului, la 5,5% in luna mai. Compania a preluat, in luna martie a anului trecut, 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari. In perioada aprilie-iunie, vanzarile Ranbaxy pe piata romaneasca s-au plasat la 29 milioane de dolari.

Investitii de zece milioane de dolari

Compania, care urmareste sa devina unul dintre primii cinci producatori de medicamente generice, cu vanzari anuale de cinci miliarde de dolari, pana in 2012, a inregistrat venituri consolidate de 750 milioane de dolari in primul trimestru, in crestere cu 17% fata de perioada aprilie-iunie 2006.
Profitul inainte de impozitare, dobanzi, deprecieri si amortizari (EBITDA) s-a plasat la 98 milioane de dolari, reflectand o marja de profitabilitate de 13%, raportata la vanzari. In trimestrul al doilea, vanzarile au avansat cu 25%, la 395 milioane de dolari. India, Rusia, Ucraina, Romania si Africa de Sud au ramas principalele zone de crestere, la nivelul pietelor emergente, iar Europa a avut o contributie semnificativa la evolutia pe pietele dezvoltate.
Terapia Ranbaxy a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 50% comparativ cu 2005 si o cota de piata de 5,6%. Pentru acest an, compania a anuntat investitii de zece milioane de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.