Validarea normelor interne de creditare ale Raiffeisen Bank de catre Banca Nationala a Romaniei va fi facuta, probabil, incepand cu luna septembrie, deoarece mai sunt cateva aspecte de discutat cu banca centrala, a declarat pentru NewsIn presedintele
Validarea normelor interne de creditare ale Raiffeisen Bank de catre Banca Nationala a Romaniei va fi facuta, probabil, incepand cu luna septembrie, deoarece mai sunt cateva aspecte de discutat cu banca centrala, a declarat pentru NewsIn presedintele bancii, Steven van Groningen.
"Dorim sa introducem unele elemente de practica internationala a creditarii si in Romania, iar in prezent ne aflam in dialog cu BNR si speram ca vom ajunge la un consens. Validarea normelor va fi facuta, probabil, incepand de la sfarsitul verii", a mentionat Groningen.
In opinia lui, posibilitatea de a acorda credite cu avans zero trebuie sa fie o exceptie si nu un produs standard. Reprezentantul bancii a mai spus ca: "Persoanele care nu au bani pentru avans pot participa intr-un alt mod, cu o garantie pe un teren sau pe o constructie, spre exemplu".
Competitia intre bancile comerciale nu va depinde numai de costul produselor, ci si de o buna administrare a riscurilor. Intr-un top al celor mai competitive banci, primele locuri vor fi ocupate de institutiile bancare care isi administreaza cel mai bine riscul, a mai spus presedintele Raiffeisen Bank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.