Conducerea PSD nu are habar cum va arata lista pentru euroalegeri si nici de unde vor veni banii pentru campanie, dar e preocupata si implicata total in scandalurile interne. Mircea Geoana a continuat sa se rafuiasca prin declaratii de presa cu proas
Conducerea PSD nu are habar cum va arata lista pentru euroalegeri si nici de unde vor veni banii pentru campanie, dar e preocupata si implicata total in scandalurile interne. Mircea Geoana a continuat sa se rafuiasca prin declaratii de presa cu proaspatul demisionar Vasile Dancu si cu Adrian Nastase, in timp ce Ion Iliescu si alti lideri ai PSD au facut front comun cu cei doi lideri social-democrati. Mai mult, Nastase s-a folosit din nou de blogul personal pentru a-i raspunde presedintelui PSD la fiecare atac lansat si pentru a-si exprima supararea ca a fost mintit in legatura cu o intalnire dintre Geoana si Petre Roman, la care ar fi trebuit sa participe si el.
Trei curente
Sedinta conducerii centrale a PSD cu europarlamentarii destinata clarificarii situatiei pentru euroalegeri a involburat si mai tare apele. Surse din partid ne-au declarat ca in PSD sunt mai multe pareri privitoare la lista pentru euroalegeri si tot atatea tabere. Ion Iliescu are proprii favoriti pentru Bruxelles (Corina Cretu, Alexandru Atanasiu, Adrian Severin); europarlamentarii actuali nu se dau dusi de la PE (Dan Mihalache, Adriana Ticau, Daciana Sarbu si Radu Podgoreanu), iar Geoana i-ar vrea pe liderii cu notorietate departe de Kiseleff (Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Vasile Puscas). Decizia finala va fi luata in septembrie, cand va avea loc un Consiliu National. Intre timp, Adrian Severin a fost mandatat sa se ocupe de oferta politica si strategia PSD.
Nastase - in razboi cu Geoana, aparat de Iliescu
Mircea Geoana s-a razboit si ieri cu Adrian Nastase, sustinand ca prin campania costisitoare de imagine pe care a inceput-o pe seama partidului, se indeparteaza de scopul sau de a reveni in echipa de conducere a PSD. "Ca sa poti sa fii intr-o echipa de conducere ai nevoie, in orice institutie democratica, ca cineva sa te propuna, cineva sa te aleaga si ai nevoie de un Congres. Nu exista nici o modalitate ca cineva sa fie intr-o functie de conducere in afara votului democratic din partid", a precizat Geoana. Presedintele PSD l-a taxat si pe Vasile Dancu pentru declaratiile critice facute la adresa sa, spunand ca daca doreste sa se faca comentator de presa si analist, "este liber la comanda". In apararea lui Nastase au sarit Ion Iliescu si Antonie Iorgovan. "Eu cred ca are dreptate si au dreptate si altii: noi nu trebuie sa lasam in afara pe nimeni, e loc pentru toti, trebuie sa stim sa adunam si nu sa imprastiem oamenii", a spus Iliescu. La randul sau, Iorgovan a sustinut ca reaparitia lui Adrian Nastase pe scena politica nu este intamplatoare si ca, dincolo de povestea matusii si a termopanelor, fostul premier are meritele lui. Replica lui Nastase a venit imediat pe blogul personal. "Am trait sa o aud si pe asta. Intentia unui om politic de a vorbi cu alti oameni, politici sau nu, face rau partidului! De altfel, tot pe blog, Nastase i-a imputat presedintelui PSD faptul ca a refuzat sa aiba o intalnire fata in fata pe tema pactului national pentru educatie desi Geoana fusese initial de acord.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.