Agentiile au lista neagra

Conducerea Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism anunta ca a distribuit catre membrii sai „lista neagra" a transportatorilor aerieni care au pierdut dreptul de a opera pe aeroporturile din Uniunea Europeana. „Sugeram pasagerilor sa consulte orice agentie de turism membra ANAT inainte de a-si planifica orice calatorie - fie ea in interes de serviciu sau de vacanta -, pentru a afla daca transportatorul ales figureaza pe lista mai sus-mentionata", se arata in comunicatul ANAT.

Palm Beach, de vinzare

Unul dintre cele trei hoteluri de cinci stele din statiunea Mamaia, Palm Beach, aflat in proprietatea omului de afaceri libanez Chardel Maroun, a fost scos la vinzare. Suma ceruta pe el este de 15 milioane de euro. Conform MEDIAFAX, acesta a decis sa vinda hotelul pentru ca vrea sa investeasca in alta structura de cazare, si mai mare decit acesta.

Turcia se aglomereaza

Cererea pentru statiunile din Turcia a crescut foarte mult in 2007. „Este o adevarata explozie in ceea ce priveste cererea pentru Turcia. Chiar daca este o destinatie cu preturi moderate, turistii romani sint pretentiosi. Este cerere mare pentru hoteluri de categorie superioara, in regim all-inclusive sau ultra all-inclusive", spune Traian Badulescu, purtator de cuvint al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.