Productia industriala, in scadere Romania a inregistrat in iunie, comparativ cu luna precedenta, cea mai mare reducere a productiei industriale din Uniunea Europeana - 2,1 la suta, fiind urmata de Estonia (scadere cu 1,2 la suta) si Ir

Productia industriala, in scadere Romania a inregistrat in iunie, comparativ cu luna precedenta, cea mai mare reducere a productiei industriale din Uniunea Europeana - 2,1 la suta, fiind urmata de Estonia (scadere cu 1,2 la suta) si Irlanda (0,7 la suta), informeaza Oficiul de Statistica al UE, Eurostat. Productia industriala ajustata sezonier a Uniunii Europene a ramas stabila, in luna iunie comparativ cu luna mai, in timp ce in zona euro a scazut cu 0,1 la suta, conform Eurostat. (Rompres)

RA-APPS vinde hotelul Dacia din Neptun Hotelul Dacia din statiunea Neptun-Olimp, care dispune de un teren in suprafata de 7.990 metri patrati, va fi scos la vanzare prin licitatie publica, in luna septembrie, la un pret de oferta de 4,5 milioane euro la care se adauga TVA. Scoaterea la vanzare a hotelului Dacia a fost aprobata in sedinta de luni a Consiliului de Administratiei al Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). (Mediafax)

Mall langa magazinul Auchan Devoltatorii hipermarketului au inceput sa construiasca, in imediata vecinatate a magazinului, un mall cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, a declarat, marti, agentiei Mediafax, Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Primariei Sectorului 3. "Le-am dat autorizatia de construire in urma cu cateva luni si deja au inceput lucrarile de constructie, care vor dura un an. Mallul va fi o extensie a hipermarketului Auchan. Ei detin acolo un teren de 100.000 de metri patrati", a spus Dumitrascu. (Mediafax)

Hotelierii isi acorda singuri stelele Proprietarii care detin unitati de cazare de 1, 2 si 3 stele vor da declaratii pe propria raspundere pentru autoclasificare, iar daca verificarile nu vor corespunde cu declaratiile risca sa raspunda penal, a declarat seful Departamentului de Control al Guvernului, Emanoil Negu. Acesta a spus ca astfel se va asigura o mai mare responsabilitate a hotelierilor, care pot raspunde si penal daca in urma controalelor de conformitate se stabileste ca acestea nu corespund cu cele declarate. (Mediafax)

11 firme pentru administrarea pensiilor private Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a mai autorizat o noua companie, OTP Fond de Pensii SA. CSSPP a mai autorizat societatile Omniasig Pensii, Interamerican, Prima Pensie Fond de Pensii SA, AIG Fond de Pensii SA, ING Fond de Pensii SA, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Private SA, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA si Allianz - tiriac Pensii Private SA, ultima companie fiind autorizata si ca administrator de fonduri de pensii facultative. (Iulian Budusan)

Afacerile Argus, in crestere Producatorul de ulei vegetal Argus Constanta a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri de 50,5 milioane de lei, in avans cu 3%, iar compania a trecut pe profit, dupa pierderile de aproape 6,5 milioane de lei consemnate in primele sase luni ale anului trecut. Argus a obtinut in primul semestru un profit net de 11.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.