Dezvoltatorul proiectului imobiliar de linga Catedrala „Sf. Iosif" din Bucuresti va cere despagubiri de la Arhiepiscopia Romano-Catolica.

Curtea de Apel Craiova a mentinut joi sentinta Tribunalului Dolj de a suspenda autorizatia de construire a cladirii de birouri Cathedral Plaza, din centrul Capitalei. Dezvoltatorul proiectului, Millennium Building Development, a anuntat in aceeasi zi ca a oprit lucrarile, pe care le va pune in conservare. Potrivit MEDIAFAX, compania va cuantifica daunele generate de stoparea constructiei, urmind a da in judecata Arhiepiscopia Romano-Catolica, pentru recuperarea pagubei.

Magistratii Tribunalului Dolj au suspendat pe 12 iulie autorizatia de construire a lucrarilor la Cathedral Plaza si au fixat un prim termen pentru judecarea cererii de anulare a autorizatiei de construire pe 4 septembrie. Arhiepiscopia Romano-Catolica a dat in judecata Millennium Building Development, acuzind compania imobiliara ca ridica ilegal imobilul de linga Catedrala „Sf. Iosif". Miza conflictului o constituie insasi cladirea de birouri, cu 18 niveluri, despre care Arhiepiscopia afirma ca pune in pericol structura de rezistenta a Catedralei „Sf. Iosif".