Cotidianul american New York Times a publicat o recenzie a ultimei carti din seria Harry Potter, inainte de lansarea oficiala a volumului, ceea ce a atras o reactie dura din partea publisherilor, informeaza Reuters. Rezumatul volumului "Harry Pott
Cotidianul american New York Times a publicat o recenzie a ultimei carti din seria Harry Potter, inainte de lansarea oficiala a volumului, ceea ce a atras o reactie dura din partea publisherilor, informeaza Reuters. Rezumatul volumului "Harry Potter and the Deathly Hallows", realizat de Michiko Kakutani, a aparut in editia online a publicatiei, pe timpul noptii, inainte de ora oficiala de lansare 23:01 GMT, vineri seara.
Bloomsbury, publisherul din Marea Britanie, si Scholastic, publisherul american al seriei, au cheltuit milioane de dolari in incercarea de a proteja continutul romanului inaintea lansarii oficiale. Cu toate acestea, copii ale romanului "Harry Potter and the Deathly Hallows" au facut inconjurul Internetului, un numar din acestea fiind livrat catre clientii americani de catre un site de cumparaturi, pe care Scholastic l-a actionat in Justitie. Se estimeaza ca cea de-a saptea si ultima carte din seria Harry Potter va deveni cea mai rapid vanduta carte din lume, dupa ce de luni de zile lumea speculeaza pe seama continutului. Reprezentantii New York Times au declarat ca au facut recenzia dupa ce au achizitionat cartea dintr-un magazin din New York, miercuri. Bloomsbury a numit recenzia ca fiind "foarte trista", adaugand ca mai este doar o zi pana la lansarea oficiala a cartii in lume. Pentru piata americana vor fi scoase spre comercializare 12 milioane de exemplare ale cartii. Intr-o recenzie pozitiva, Kakutani ofera o serie de detalii de "scenariu", dar nu spune daca Harry Potter moare. Si in Romania "Harry Potter and the Deathly Hallows" va fi lansat, simultan in Bucuresti, Timisoara si Iasi, in noaptea de 20 spre 21 iulie, la ora 2.01, de catre Librariile Carturesti si Nautilus. Strada Arthur Verona din Capitala si intrarile de onoare ale Iulius Mall din Timisoara si Iasi vor gazdui trei scoli de magie care se vor intrece in maiestrie timp de patru ore in asteptarea momentului magic reprezentat de deschiderea cuferelor cu carti. Animatie, numere de iluzionism, baghete si accesorii magice, suc de dovleac, carti de vraji, muzica sferelor, animale fantastice, bomboane cu toate aromele se vor gasi in cele "trei orase vrajitoresti" in acea noapte. Pretul cartii este de 105 lei. (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.