Asociatia ProDemocratia a rasturnat ieri dimineata o basculanta cu niste cutii goale pe care scria "Promisiuni" in fata sediului central al PSD. APD a vrut astfel sa protesteze fata de faptul ca, spune Asociatia, pesedistii tin in loc dezbaterile din

Asociatia ProDemocratia a rasturnat ieri dimineata o basculanta cu niste cutii goale pe care scria "Promisiuni" in fata sediului central al PSD. APD a vrut astfel sa protesteze fata de faptul ca, spune Asociatia, pesedistii tin in loc dezbaterile din Comisia electorala.
Seful PSD, Mircea Geoana, respinge insa acuzatiile si promite ca, desi considera ca varianta pesedista este mai buna, vor ceda pentru consens in privinta votului uninominal. "Sunt ghidusi. Dar as prefera sa nu mai vina cu camioane puse la dispozitie de partide politice in actiunile lor civice. Atentie la vehiculele cu care se plimba, pentru ca ar putea sa fie interpretat ca o lipsa de independenta", a comentat Geoana, fara a nominaliza partidul sau partidele politice la care s-a referit.
Geoana a tinut sa sublinieze ca PSD nu va bloca degajarea unui consens in Comisia de elaborare a codului electoral, desi considera ca proiectul sau este mai bun decat cel al Asociatiei ProDemocratia.
"Faptul ca noi ne aparam proiectul nostru nu inseamna ca vom bloca degajarea unui consens", a spus Geoana. "Vom propune o sesiune extraordinara a Senatului Romaniei, prima Camera sesizata, in care Comisia de cod electoral sa propuna un punct de vedere comun, Senatul sa aprobe un proiect de lege care sa fie acceptat de o majoritate confortabila in Parlament si, dupa aceea, Camera Deputatilor sa decida", a mai spus Geoana.

"Luati-va promisiunile inapoi!"

Intrarea in sediul central al PSD a fost blocata joi dimineata de o basculanta din care s-au descarcat 26 de cutii goale, pe care era inscriptionat cuvantul "promisiuni", actiunea fiind organizata de APD, ca protest fata de blocarea de catre PSD a legii votului uninominal in Comisia de cod electoral. In jurul orei 10.00, o basculanta in care erau incarcate 26 de cutii mari, albe, a blocat intrarea in sediul PSD. Pe basculanta exista o pancarta pe care era inscriptionat "Vot uninominal!", "Codul electoral - campania pentru reforma politica". Mai multi reprezentanti ai Asociatiei ProDemocratia (APD) au descarcat cele 26 de cutii goale inscriptionate cu termenul "promisiuni", blocand astfel intrarea in sediul central al PSD. Potrivit directorului executiv al Asociatiei ProDemocratia, Ana Maria Mosneagu, manifestatia din fata sediului PSD reprezinta un protest fata de tentativele de obstructionare a activitatii Comisiei parlamentare pentru elaborarea codului electoral orchestrate de o serie de politicieni PSD. Manifestatia de protest a ProDemocratia a fost organizata sub titlul "Luati-va promisiunile inapoi!", mesajul fiind ca respectivele "cutii cu promisiuni" ar contine de fapt promisiunile facute de-a lungul timpului de reprezentantii PSD in privinta votului uninomal. Dupa aproximativ jumatate de ora, la solicitarea directorului administrativ al PSD, intrarea in sediul central al partidului a fost deblocata, reprezentantii ProDemocratia mutand cutiile pe gazon.

Ponta: Sa nu ajungem iar la referendum

Tot ieri, Mircea Geoana a anuntat ca senatorul Doru Ioan Taracila il va inlocui pe deputatul Victor Ponta in Comisia pentru elaborarea codului electoral, in urma retragerii acestuia din urma. Geoana a explicat ca Ponta s-a retras din comisie in urma unei diferente de opinie, "de nuanta", legata de faptul ca semnase, alaturi de liderul grupului PSD din Camera, Viorel Hrebenciuc, proiectul ProDemocratia. Victor Ponta nu a vorbit insa de "nuante". "M-am retras din comisie pentru a da un semnal ca am si cuvant si obraz. Nu vreau sa iau parte la smecheriile unor partide din acea comisie. Acei colegi ai mei care vor referendum facut de Traian Basescu sunt intr-o mare eroare. Nu ne-am saturat odata, cand avea 40% in sondaje si dupa referendum a ajuns la 70%. A pierdut acum Basescu la Legea pensiilor si la altele si mai vor unii un referendum ca sa il ridice iar. Ori suntem nebuni, ori ne place", a declarat Ponta.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.