Filiala romaneasca a companiei cehe de energie CEZ este interesata de privatizarea complexurilor energetice de la Turceni si Rovinari doar daca procesul va avea loc in urmatorii doi ani, a declarat, ieri, directorul de dezvoltare al companiei, Doru V
Filiala romaneasca a companiei cehe de energie CEZ este interesata de privatizarea complexurilor energetice de la Turceni si Rovinari doar daca procesul va avea loc in urmatorii doi ani, a declarat, ieri, directorul de dezvoltare al companiei, Doru Voicu, citat de Mediafax.
"Daca se intarzie cu privatizarea, s-ar putea sa nu ne mai intereseze. Daca se face in urmatorii doi ani, noi putem sa le preluam cu active si cu pasive, cu toate obligatiile pe care le au, inclusiv cu cele de mediu. Peste doi ani, aceste obiective s-ar putea sa devina neinteresante pentru ca ele in 2012 trebuie sa indeplineasca primele conditii de mediu, iar la Turceni si Rovinari trebuia sa se intample ceva inca de ieri, ca sa spun asa, pentru a rezolva lucrurile", a declarat Voicu, intr-o conferinta de presa. Firma ceha cunoaste necesarul de investitii la Turceni si Rovinari si este pregatita sa le realizeze, in cazul unei privatizari, a adaugat Voicu.
CEZ Romania apreciaza insa ca intarzierea procesului de privatizare va determina compania sa se reorienteze spre alti producatori de energie sau spre construirea de capacitati noi.
Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producatori, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atat din punct de vedere al capacitatilor operationale, cat si din punct de vedere al numarului de clienti deserviti, si este al doilea mare exportator de energie din Europa.
Autoritatile au anuntat ca intentioneaza sa scoata la privatizare cele trei complexuri energetice din Oltenia, respectiv Turceni, Rovinari si Craiova. Potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, investitiile de mediu necesare celor trei complexuri se ridica la circa 2 mld. de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.