Se baga in camerele video. Se pupa si se poza cu toata lumea. Dansa cu tiganci - care inca il iubeau, pentru ca nu apucase sa scoata pasarica despre "tiganca imputita". Frisona cu manelisti. Si credea ca isi reface fortele pentru ca, intors la lucru,
Se baga in camerele video. Se pupa si se poza cu toata lumea. Dansa cu tiganci - care inca il iubeau, pentru ca nu apucase sa scoata pasarica despre "tiganca imputita". Frisona cu manelisti. Si credea ca isi reface fortele pentru ca, intors la lucru, sa-l dea jos pe premierul Tariceanu. Vara asta, cata diferenta!
Presedintele e sictirit. Nu mai vrea cu populatia. Nu mai vrea cu camera. Intrebarea e: chiar nu mai vrea? Sau vrea doar sa dea impresia? Daca n-ar mai vrea, s-ar retrage undeva. Daca n-ar mai vrea publicitate, ar putea merge intr-un loc (chiar la mare) in care sa nu patrunda nici musca. Dar daca n-ar mai avea publicitate, ce s-ar intampla? Lumea l-ar uita. Oamenii si-ar aminti doar de durerea vietii lui, premierul Tariceanu. Pe care nu doar ca n-a reusit sa-l dea jos, dar n-a putut nici sa-l opreasca sa mareasca pensiile, dupa ce Guvernul a obtinut cea mai mare crestere economica. "Diletantista"!
Asa a zis catre natiune presedintele catranit, cand a venit de la mare sa promulge Legea majorarii pensiilor, pe care anuntase ca o promulga si ca n-o promulga. A anuntat si asa si asa, pentru a se asigura ca e parolist. O asemenea lovitura n-a mai primit Traian Basescu de cand e. Adica PNL si-a permis sa majoreze serios pensiile, desi asta trebuia sa faca PD. Dar partidul prezidential a avut doi ani si jumatate ca sa elaboreze strategia si sa proiecteze resursele pentru pensionari. N-a facut-o. Patetica tentativa PD de a critica legea PNL. Doar pentru ca liberalii le-au luat fata. Nereusita si tentativa PSD de a-si atribui legea. Care nu e a lor. Varianta PSD a fost respinsa, Parlamentul a adoptat in unanimitate proiectul PNL. C'est la vie!
Presedintele Basescu a promulgat legea si e frustrat. PD a iesit dezumflat. Acest Guvern a facut o reparatie morala majora fata de pensionari si l-a pus in situatia sa promulge legea, chiar daca zice ca nu crede in ea. Daca nu crede in Legea majorarii pensiilor, de ce a promulgat-o? Si daca a promulgat-o, de ce o mai pune sub semnul intrebarii? A promulgat-o de frica sa nu-si ridice pensionarii in cap si ca sa nu puna PD intr-o situatie imposibila in cazul sesiunii extraordinare. Oricum ar fi votat, PD iesea prost. Nu putea vota contra majorarii pensiilor. Si daca vota pentru, s-ar fi facut de ras ca sustine o lege pe care o combate si ca implicit il combate pe presedintele pe care il sustine.
Principalul motiv de frustrare, pe care presedintele Basescu l-a declarat la scena deschisa, este ca n-a fost asociat la promovarea legii. Si iar s-a contrazis. Sau a recunoscut ca data trecuta a mintit cand a sustinut ca Legea majorarii pensiilor nu are acoperire financiara. De asta data, a declarat textual ca exista resurse. De unde rezulta ca Guvernul insultat ca incompetent l-a convins de fapt cu argumentatia pe care in acelasi timp el o contesta. Ca sa se bage-n seama si sa mascheze incredibila cersetorie la care a ajuns sa se preteze. Presedintele Basescu cerseste la premierul Tariceanu sa-l faca partas la aplicarea legii! A proclamat ca fara el nu se pot acorda pensiile marite! Presedintele a promulgat legea, dar a revendicat participarea la aplicarea ei, ca sa se urce el din mers pe calul alb al majorarii pensiilor. Calul, insa, l-a rasturnat din pozitia bust calare. Era o cascadorie mult prea mare ca sa-i poata reusi unui jucator la cacealma.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.