Se baga in camerele video. Se pupa si se poza cu toata lumea. Dansa cu tiganci - care inca il iubeau, pentru ca nu apucase sa scoata pasarica despre "tiganca imputita". Frisona cu manelisti. Si credea ca isi reface fortele pentru ca, intors la lucru, sa-l dea jos pe premierul Tariceanu. Vara asta, cata diferenta!
Presedintele e sictirit. Nu mai vrea cu populatia. Nu mai vrea cu camera. Intrebarea e: chiar nu mai vrea? Sau vrea doar sa dea impresia? Daca n-ar mai vrea, s-ar retrage undeva. Daca n-ar mai vrea publicitate, ar putea merge intr-un loc (chiar la mare) in care sa nu patrunda nici musca. Dar daca n-ar mai avea publicitate, ce s-ar intampla? Lumea l-ar uita. Oamenii si-ar aminti doar de durerea vietii lui, premierul Tariceanu. Pe care nu doar ca n-a reusit sa-l dea jos, dar n-a putut nici sa-l opreasca sa mareasca pensiile, dupa ce Guvernul a obtinut cea mai mare crestere economica. "Diletantista"!
Asa a zis catre natiune presedintele catranit, cand a venit de la mare sa promulge Legea majorarii pensiilor, pe care anuntase ca o promulga si ca n-o promulga. A anuntat si asa si asa, pentru a se asigura ca e parolist. O asemenea lovitura n-a mai primit Traian Basescu de cand e. Adica PNL si-a permis sa majoreze serios pensiile, desi asta trebuia sa faca PD. Dar partidul prezidential a avut doi ani si jumatate ca sa elaboreze strategia si sa proiecteze resursele pentru pensionari. N-a facut-o. Patetica tentativa PD de a critica legea PNL. Doar pentru ca liberalii le-au luat fata. Nereusita si tentativa PSD de a-si atribui legea. Care nu e a lor. Varianta PSD a fost respinsa, Parlamentul a adoptat in unanimitate proiectul PNL. C'est la vie!
Presedintele Basescu a promulgat legea si e frustrat. PD a iesit dezumflat. Acest Guvern a facut o reparatie morala majora fata de pensionari si l-a pus in situatia sa promulge legea, chiar daca zice ca nu crede in ea. Daca nu crede in Legea majorarii pensiilor, de ce a promulgat-o? Si daca a promulgat-o, de ce o mai pune sub semnul intrebarii? A promulgat-o de frica sa nu-si ridice pensionarii in cap si ca sa nu puna PD intr-o situatie imposibila in cazul sesiunii extraordinare. Oricum ar fi votat, PD iesea prost. Nu putea vota contra majorarii pensiilor. Si daca vota pentru, s-ar fi facut de ras ca sustine o lege pe care o combate si ca implicit il combate pe presedintele pe care il sustine.
Principalul motiv de frustrare, pe care presedintele Basescu l-a declarat la scena deschisa, este ca n-a fost asociat la promovarea legii. Si iar s-a contrazis. Sau a recunoscut ca data trecuta a mintit cand a sustinut ca Legea majorarii pensiilor nu are acoperire financiara. De asta data, a declarat textual ca exista resurse. De unde rezulta ca Guvernul insultat ca incompetent l-a convins de fapt cu argumentatia pe care in acelasi timp el o contesta. Ca sa se bage-n seama si sa mascheze incredibila cersetorie la care a ajuns sa se preteze. Presedintele Basescu cerseste la premierul Tariceanu sa-l faca partas la aplicarea legii! A proclamat ca fara el nu se pot acorda pensiile marite! Presedintele a promulgat legea, dar a revendicat participarea la aplicarea ei, ca sa se urce el din mers pe calul alb al majorarii pensiilor. Calul, insa, l-a rasturnat din pozitia bust calare. Era o cascadorie mult prea mare ca sa-i poata reusi unui jucator la cacealma.