Fondul Proprietatea si-a majorat pana la 20,11% detinerea in cadrul companiei Petrom Bucuresti, in urma transferului catre acesta a 10,22% din partea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit unui comunicat remis ieri Burse
Fondul Proprietatea si-a majorat pana la 20,11% detinerea in cadrul companiei Petrom Bucuresti, in urma transferului catre acesta a 10,22% din partea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit unui comunicat remis ieri Bursei. S-a transferat de la AVAS catre Fondul Proprietatea un numar de circa 5,8 miliarde de actiuni, reprezentand 10,223% din capitalul social al companiei petroliere. Depozitarul Central a efectuat transferul in data de 11 iulie. In urma transferului, AVAS detine 11,69 miliarde de actiuni Petrom, reprezentand 20,64% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea detine 11,39 miliarde actiuni. Petrom Bucuresti are un capital social de peste 5,66 miliarde lei, divizat in 56,64 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al Petrom este compania austriaca OMV, care detine 51,01% din numarul total de actiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.