SIF Oltenia a vandut in decursul sedintei bursiere de ieri, la BVB, circa 55% din actiunile Altur Slatina, ramanand cu o participatie de 25% din capital, a declarat Tudor Ciurezu, vicepresedintele societatii.
"Altur are nevoie de lichiditate, pentru capital de lucru si investitii, productive si de mediu. Am considerat ca este nevoie ca in structura actionariatului sa apara alte persoane, in special juridice, fonduri de investitii, care sa asigure o strategie de dezvoltare si eficienta. In ultimii doi ani s-a inregistrat o pierdere de valoare patrimoniala la Altur. Nu am avut suficiente disponibilitati pentru a asigura un management corespunzator, de aprovizionare si de piata", a spus oficialul SIF Oltenia, citat de Mediafax.
El a mentionat ca SIF Oltenia nu intentioneaza sa isi lichideze participatia la Altur Slatina. "Momentan, nu mai vindem. Ramanem cu 25%", a aratat Ciurezu.
Aproximativ 65% din capitalul producatorului de componente auto Altur Slatina a fost transferat, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 36,4 milioane de lei, crescand cu 14,76% fata de ziua precedenta. Cu titlurile Altur s-au transferat 176 milioane de actiuni, la un pret mediu de 21 bani pe unitate.
Afacerile Altur au crescut in primul trimestru cu 20%, la 26,4 milioane de lei, iar compania si-a redus pierderile nete de la 1,39 milioane de lei in intervalul ianuarie - martie 2006 la 916.627 de lei.