Raiffeisen Asset Management are in vedere atingerea unei cote de piata de 10% pe segmentul pensiilor facultative, a declarat ieri directorul general al companiei, Mihail Ion.
La sfarsitul saptamanii trecute, Comisia de Supraveghere a Sistemulu
Raiffeisen Asset Management are in vedere atingerea unei cote de piata de 10% pe segmentul pensiilor facultative, a declarat ieri directorul general al companiei, Mihail Ion.
La sfarsitul saptamanii trecute, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a autorizat compania ca administrator de fonduri de pensii facultative, precum si prospectul schemei de pensii facultative Raiffeisen Acumulare.
"Suntem prima societate de administrare a investitiilor autorizata pe segmentul pensiilor facultative. Intr-o prima faza, RAM se va adresa clientilor care sunt in relatii cu Raiffeisen Bank", a spus Mihail Ion. Totodata, acesta a adaugat ca distributia produselor de pensii facultatice va fi realizata de Raiffeisen Bank Romania, in timp ce RAM se va concentra pe activitatea de administrare de active.
Fondul Raiffeisen Acumulare are ca obiectiv cresterea pe termen lung a capitalului investit, in conditiile asumarii unui nivel de risc moderat. Sumele atrase de la contributori vor fi plasate cu preponderenta in titluri de stat (circa 60%) si obligatiuni tranzactionate la bursa (circa 10%). In scopul cresterii randamentului, circa 25% din active sunt investite in actiuni.
Depozitarul fondului Raiffeisen Acumulare este Bancpost, iar auditul este realizat de firma KPMG Romania. Contributia minima lunara este de 45 lei. Comisioanele de administrare ale fondului Raiffeisen Acumulare sunt de 3,5% - cel initial, si de 1,5% - cel anual. Potrivit Legii 204/2006, contributiile la un fond de pensii facultative sunt deductibile din venitul impozabil al angajatului in suma de pana la 200 de euro pe an.
De asemenea, contributiile platite de angajator la un fond de pensii facultative sunt deductibile in limita a 200 de euro anual pentru fiecare angajat.
Potrivit calculelor estimative ale RAM, in cazul unei contributii anuale de 200 de euro, pe o perioada de 25 de ani, beneficiarul va primi timp de 10 ani o pensie anuala de 1.176 de euro, in conditiile unui randament mediu net anual de 5% in perioada de acumulare si de 4% in perioada de plata a pensiei.
RAM este cea mai mare societate de administrare a investitiilor de pe piata romaneasca, cu active administrate de 119,8 milioane lei (peste 40 milioane de euro), la finele lunii iunie, conform datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv. Societatea administreaza in prezent doua fonduri mutuale de investitii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.