Prezenta cu o delegatie record la Europenele de atletism rezervate juniorilor I, Romania are in componenta si doua proaspete campioane mondiale de cadeti, Bianca Perie (aruncarea ciocanului) si Elena-Mirela Lavric (800 m). In aceste conditii, FRA si-
Prezenta cu o delegatie record la Europenele de atletism rezervate juniorilor I, Romania are in componenta si doua proaspete campioane mondiale de cadeti, Bianca Perie (aruncarea ciocanului) si Elena-Mirela Lavric (800 m). In aceste conditii, FRA si-a propus pentru Hengelo, locatie care va gazdui incepand de astazi intrecerile atletice europene, sa obtina cel putin trei-patru medalii. Si asta pentru ca in componenta team-ului "tricolor" mai sunt si alte nume, sa le zicem deja celebre, Andreea Ogrezeanu (100 m, 200 m, locul cinci mondial la Ostrava), aceeasi pozitie ocupata si de saritoarea in inaltime Estera Petre, ca si Cristina Vasiloiu si Dana Donisa, care detin la acesta ora cele mai bune performante mondiale la 1500 m. Chiar si asa insa, concursul va fi foarte dificil, in conditiile in care Rusia, Bulgaria si Marea Britanie au deplasat in Olanda echipe extrem de valoroase. "Sunt foarte multumit de cum s-au miscat acesti copii pana acum. Rezultatele de la Mondialele de la Ostrava, dar si cele de la Europenele de tineret, de la Debrecen, au demonstrat ca avem o gramada de valori, de care trebuie sa avem insa grija. Este de fapt politica FRA de a le da posibilitatea cat mai multor atleti sa concureze in conditiile unor competitii de mare anvergura. Aici mizam pe trei-patru medalii, care ar confirma ca schimbul de generatii trebuie sa functioneze din nou la parametrii normali", ne-a declarat antrenorul federal Zsolt Gyongyossy, seful delegatiei noastre la intrecerile de la Hengelo. Aici, in Olanda, o poveste cat se poate de frumoasa ne-a "oferit" Elena-Mirela Lavric. Nascuta intr-o zona saraca a tarii, sudul Moldovei, adica in satul Armasoaia, comuna Pungesti, judetul Vaslui, Mirela este mezina unei familii de agricultori cu sase copii. A inceput atletismul in noiembrie 2004, cu profesoara Viorica Pintilie, fiind legitimata la LPS Vaslui. Avand calitati de exceptie, Mirela a reusit in scurt timp sa ajunga lider mondial de cadeti la 800 m, chiar daca putea repeta aceasta performanta si la 400 m, programul competitiei nepermitandu-i insa prezenta in ambele probe. La Ostrava a castigat primii bani din cariera, pe care si-o doreste cat mai lunga pentru a putea sa-si implineasca un vis. Alergatoarea noastra si-a pus in gand ca din banii pe care-i va castiga din sport sa-i poata oferi tatalui sau sansa de a cumpara un tractor, care sa-l ajute la munca pamantului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.