ING Bank Romania a decis sa ridice nivelul maxim al plafonului de indatorare admis pentru obtinerea unui credit, astfel incat valoarea totala a angajamentelor de plata (credite si contracte asimilate) sa poata atinge maxim 60% din venitul net al apli
ING Bank Romania a decis sa ridice nivelul maxim al plafonului de indatorare admis pentru obtinerea unui credit, astfel incat valoarea totala a angajamentelor de plata (credite si contracte asimilate) sa poata atinge maxim 60% din venitul net al aplicantului, fata de 40% pana in prezent. De asemenea, ING Bank a decis sa renunte la avansul minim obligatoriu in cazul creditelor ipotecare. In cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, valoarea a crescut de la maxim 75% din valoarea estimata a imobilului ipotecat pana la cel mult 100%. Cinci banci locale au obtinut pana in prezent avizul BNR pentru norme proprii de creditare, iar gradul de indatorare practicat de acestea variaza intre 65- 70%. Spre deosebire de institutiile de credit inregistrate in Romania, ING functioneaza in regim de sucursala si nu se supune reglementarilor de prudentialitate elaborate de BNR neavand nevoie de aviz pentru a relansa conditiile de creditare. Noile reguli pe care le va utiliza in stabilirea plafonului maxim de creditare vor tine cont de profilul fiecarui client si de fiecare solicitare in parte. (Florin BARBUTA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.