Oferta publica lansata de compania cipriota Gosman Properties Limited pentru cumpararea unei participatii de 24% din capitalul ONT Carpati a esuat, firma reusind sa achizitioneze doar 180 de actiuni.
Oferta s-a derulat in perioada 24 aprilie-22 mai, iar actionarul majoritar a oferit 4,6 milioane de lei pentru preluarea a aproximativ 287.500 de actiuni. Pretul oferit pe actiune a fost de 16 lei, mai redus decat cotatiile titlurilor ONT, inregistrate pe piata Rasdaq in ultima perioada.
Gosman detinea, anterior lansarii ofertei, 75,88% din titlurile ONT si a fost obligata, conform legislatiei, sa lanseze o oferta publica pentru preluarea participatiilor minoritare. In urma operatiunii, participatia actionarului majoritar nu s-a modificat semnificativ, ajungand la 75,9%.
Titlurile ONT Carpati s-au tranzactionat ieri, pe piata Rasdaq, la o cotatie de 29,5 lei pe unitate, in scadere cu 0,33%. Compania a inregistrat anul trecut o crestere cu circa 16% a veniturilor, la 16,06 milioane lei (4,5 milioane euro), in paralel cu un avans de 5% al cheltuielilor. Pierderile ONT Carpati s-au diminuat de la 3,9 milioane lei in 2005 la 2,6 milioane lei anul trecut, in conditiile in care hotelul New Montana din Sinaia a incheiat anul cu un profit de 3,5 milioane lei. (Mediafax)