Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a lansat, la nivel regional, "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM-urilor in domeniul gestionarii deseurilor", ce urmeaza sa fie implementata in cadrul Prog
Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov a lansat, la nivel regional, "Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat al IMM-urilor in domeniul gestionarii deseurilor", ce urmeaza sa fie implementata in cadrul Programului Phare 2005 Coeziune Economica si Sociala.
Obiectivul general al Schemei de Granturi "Gestionarea deseurilor pentru IMM-uri" este acela de a oferi asistenta financiara IMM-urilor din cele opt regiuni ale Romaniei, care: actioneaza direct in sectorul privind gestionarea deseurilor, sau au un impact direct asupra sectorului de gestionare a deseurilor cu scopul de a le sprijini in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor si/sau de a trata deseurile intr-un mod corespunzator.
Valoarea finantarii nerambursabile pentru fiecare proiect va fi cuprinsa intre 50.000 euro si 200.000 euro, fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuind sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 50% din bugetul proiectului, in numerar.
Directorul general al ADRBI, domnul Dan Nicula, a subliniat faptul ca Agentia sprijina solicitantii din acest moment al lansarii si doreste sa fie alaturi de cat mai multi beneficiari in perioada de implementare a proiectelor (maximum 22 de luni).
Firma de consultanta Ramboll este alaturi de aplicanti pentru a le oferi sprijin in realizarea de cereri de finantare de calitate. Astfel, domnul Eugen Stavarache, coordonator in cadrul Ramboll, a incurajat potentialii solicitanti sa citeasca documentatia ce le-a fost pusa la dispozitie si sa puna cat mai multe intrebari. Solicitantii sunt invitati in data de 7 august 2007, cu incepere de la ora 9:00, la un seminar de pregatire a proiectelor.
Proiectele care vor obtine finantare trebuie sa se refere la echipamente sau tehnologii menite sa contribuie la reciclarea deseurilor. Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 7 septembrie 2007, cererile de finantare din Regiunea Bucuresti-Ilfov urmand a fi depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov.
Ghidul Solicitantului este disponibil pentru consultare pe pagina de internet a Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, www.mdlpl.ro, precum si la sediul fiecarei Agentii pentru Dezvoltare Regionala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.