Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ministrilor implicati in vanzarea companiei Automobile Craiova, in sedinta de marti a Guvernului, sa nu insiste in declaratiile publice asupra ofertei financiare depuse de Ford, ci sa se refere in principa
Premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut ministrilor implicati in vanzarea companiei Automobile Craiova, in sedinta de marti a Guvernului, sa nu insiste in declaratiile publice asupra ofertei financiare depuse de Ford, ci sa se refere in principal la efectele economice si sociale ale privatizarii.
El a spus ministrilor ca uzina din Craiova este "in agonie", iar statul vinde in acest caz doar actiuni si bunuri imobiliare, nu un activ industrial, au relatat surse ministeriale preluate de Mediafax. Premierul a cerut astfel membrilor Cabinetului ca in declaratiile lor publice sa nu comenteze oferta financiara a Ford, ci sa insiste pe componenta politica a efectelor economice si sociale ale planului de investitii, inclusiv locurile de munca nou-infiintate, explicand ca statul nu este interesat in principal de pretul oferit pe actiuni, ci de proiectul industrial propus de compania americana, au afirmat sursele.
Presedintele Ford Europa, John Fleming, a prezentat, luni, premierului Tariceanu si comisiei de privatizare a Automobile Craiova oferta tehnica pentru preluarea fabricii.
Compania are in curs de proiectare un nou model de automobil care va fi fabricat exclusiv la uzina din Craiova, a declarat John Fleming la televiziunea publica. El a precizat ca grupul american intentioneaza sa creasca productia anuala de la Craiova la circa 300.000 de autovehicule, din care 90% vor fi destinate exportului, precum si 300.000 de motoare, dintre care circa 70% vor fi livrate in strainatate. Totodata, Fleming a mai adaugat ca Ford va garanta toate locurile de munca existente si chiar va crestere numarul acestora pana la minim 7000 de angajati. "Cheltuielile totale ale Ford in Romania vor creste constant si vor atinge 1 miliard de euro in 2012", a declarat, anterior, Fleming.
Daewoo Automobile a rascumparat anul trecut actiunile detinute de compania sud-coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile, pentru 60 de milioane de dolari. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.