Astra Vagoane Arad, companie producatoare de vagoane de marfa si membra a grupului International Railway Systems (IRS), va avea un nou sediu, de peste 60 de milioane de euro, la marginea orasului Arad.
IRS va finanta noua fabrica din vanzarea

Astra Vagoane Arad, companie producatoare de vagoane de marfa si membra a grupului International Railway Systems (IRS), va avea un nou sediu, de peste 60 de milioane de euro, la marginea orasului Arad.
IRS va finanta noua fabrica din vanzarea terenului pe care este amplasata in prezent Astra Vagoane. Tranzactia va avea loc pe parcursul acestui an. Investitorul care va achizitiona terenul Astra Vagoane va incepe lucrarile de dezvoltare imobiliara doar dupa ce compania se va muta complet in noul sediu. Din actualul perimetru industrial, Astra Vagoane va pastra numai cladirea de birouri.

Fabrica are comenzi pana in 2013

Constructia fabricii, care va ocupa intre 20 si 25 hectare, va incepe in a doua jumatate a anului 2008 si va dura intre 3 si 5 ani. Uzina va fi echipata cu tehnologie moderna, actualul echipament fiind destinat celorlalte companii membre IRS.
Decizia a fost luata de managementul IRS ca urmare a cresterii cererii de vagoane de marfa si pentru a respecta normele europene de mediu care interzic desfasurarea activitatilor industriale in zonele urbane incepand cu 2015. "Aceasta etapa este consecinta cresterii industriei feroviare la nivel european. IRS, cel mai mare producator european de vagoane de marfa, este decis sa isi dubleze capacitatea de productie pana in 2010. In acest moment, productia este asigurata pana in 2009, iar fabrica are comenzi pana in 2013. Actualul ritm de crestere din industria feroviara la nivel european ne face sa credem ca dezvoltarea pietei de profil va ramane la fel de puternica si in urmatorii 7-10 ani", a declarat Frank Findeklee, Chief Operating Officer la International Railway Systems, Divizia Feroviara, compania care detine Astra Vagoane Arad.
La ora actuala, compania are nevoie de 200 de sudori si lacatusi, dar seria angajarilor va continua pana la sfarsitul acestui an.
Astra Vagoane Arad este cel mai mare producator de vagoane de marfa si boghiuri din Europa si a fost preluat de International Railway Systems la jumatatea anului 2006.
IRS, cu sediul central la Luxemburg, este cel mai mare producator de vagoane din Europa. IRS detine trei dintre fabricile producatoare de vagoane de top din Europa cu sediul in Romania: Astra Arad, Meva Drobeta Turnu Severin, Romvag Caracal, o fabrica producatoare de forje si componente pentru industria feroviara MSV Studenka in Republica Ceha si doua companii de top care proiecteaza si construiesc vagoane de marfa, una in Romania - ICPV si una in Republica Slovacia - Rail Project.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.