Mediplus a investit aproximativ 900.000 de euro intr-un depozit, la Craiova, aceasta fiind a noua unitate de acest tip aflata in proprietatea companiei, a anuntat ieri firma.
Depozitul are o suprafata de 1.455 metri patrati si va deservi 244 d
Mediplus a investit aproximativ 900.000 de euro intr-un depozit, la Craiova, aceasta fiind a noua unitate de acest tip aflata in proprietatea companiei, a anuntat ieri firma.
Depozitul are o suprafata de 1.455 metri patrati si va deservi 244 de farmacii din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Olt. Lucrarile au inceput anul trecut in octombrie, iar depozitul a devenit functional la mijlocul lunii martie.
Pentru distributia medicamentelor, depozitul dispune de o flota de 11 masini. "Depozitul de la Craiova este al 9-lea depozit propriu pe care il lansam si face parte din programul de investitii de peste 12 milioane euro lansat de Mediplus in 2004. Ne-am propus, prin aceste investitii, sa construim o retea de depozite proprii standard pentru toate locatiile Mediplus din tara", a declarat, intr-un comunicat, directorul general Mediplus, Vivian Diaconescu. Terenurile depozitelor proprii Mediplus au minim 1500 metri patrati, pentru a permite extinderea afacerii in momentul in care piata o cere. Suprafata totala a terenului de la Craiova este de 5000 metri patrati.
In luna iunie, compania a inaugurat un centru logistic la Mogosoaia, in urma unei investitii de 14 milioane euro.
Centrul National Logistic al Mediplus este construit pe o suprafata de peste 23.000 metri patrati, din care 17.500 metri patrati pentru spatii de depozitare si 6.000 metri patrati pentru birouri.
La sfarsitul anului trecut, reteaua Mediplus cuprindea 12 depozite (Bacau, Brasov, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Mogosoaia - Ilfov, Oradea, Sibiu, Tg. Mures, Timisoara) si patru birouri locale (Baia Mare, Hunedoara, Pitesti, Suceava).
Principalii competitori ai Mediplus sunt companiile Farmexim, Fildas, Farmexpert, Montero si Relad.
Pe langa distribuitorul de medicamente, grupul A&D Pharma detine in Romania si reteaua de farmacii Sensiblu, care ar putea opera 370 de unitati in 2012.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.