Beneficii 75% din pericolul de cancer de col uterin este prevenit prin vaccinul Silgard. Studii recente au indicat ca utilizarea vaccinului ofera o protectie de 100% impotriva patologiei la nivelul colului uterin, la nivel vaginal, vulvar, inclu
Beneficii 75% din pericolul de cancer de col uterin este prevenit prin vaccinul Silgard. Studii recente au indicat ca utilizarea vaccinului ofera o protectie de 100% impotriva patologiei la nivelul colului uterin, la nivel vaginal, vulvar, inclusiv in starile precanceroase cervicale avansate, date de principalele doua tipuri ale papiloma virusului uman (HPV) care provoaca forme de cancer, respectiv HPV 16 si 18.  Prof. dr. Adrian Streinu Cercel avertizeaza ca acest tip de cancer evolueaza lent, in aproximativ 20 de ani, asimptomatic. Infectia cu HPV poate debuta o data cu inceperea vietii sexuale, uneori chiar la 15 ani. Netratata, boala evolueaza fara simptome, iar la 35-40 de ani se descopera cancerul in faze avansate. In Romania, cancerul de col uterin ia zilnic viata a cinci femei. De altfel, in Europa, tara noastra are una dintre cele mai ridicate incidente ale cancerului de col uterin. "Imunizarea pe scara larga a adolescentelor si adultelor tinere, completata cu realizarea periodica a testului Papanicolau, vor ajuta la scaderea prevalentei cancerului de col uterin. Acesta este un pas inainte, in reducerea in viitorul apropiat a incidentei cancerului de col uterin", semnaleaza prof. dr Streinu Cercel. Vaccinul se administreaza copiilor intre 9 si 15 ani si femeilor intre 16 si 26 de ani, se gaseste in farmacii. Se administreaza la recomandarea medicului, intr-o serie de injectii pe parcursul a sase luni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.