Autostrada Soarelui Accidentele rutiere grave petrecute in ultimul timp pe cele doua autostrazi ale tarii ar putea sa duca la modificarea Codului penal. Procurorul general Codruta Kovesi (foto) intentioneaza sa propuna ministrului Justitiei, Tud
Autostrada Soarelui Accidentele rutiere grave petrecute in ultimul timp pe cele doua autostrazi ale tarii ar putea sa duca la modificarea Codului penal. Procurorul general Codruta Kovesi (foto) intentioneaza sa propuna ministrului Justitiei, Tudor Chiuariu, inasprirea pedepselor pentru furturile sau distrugerile sistemelor de siguranta, a instalatiilor de semnalizare sau a panourilor de protectie instalate pe Autostrada Soarelui sau pe Bucuresti - Pitesti.  Daca in prezent o persoana care fura un gard de protectie are toate sansele sa primeasca doar o amenda administrativa, pentru ca lipsesc pericolul social si prejudiciul major, in cazul modificarilor intentionate de Kovesi, hotul  ar putea sa fie pedepsit cu inchisoarea, pentru ca a pus in pericol siguranta traficului auto. Pentru realizarea acestui proiect, procurorul general i-a convocat saptamana viitoare pe toti sefii parchetelor din localitatile tranzitate de autostrazile A1 si A2. Ei vor centraliza cele mai des intalnite cauze ale accidentelor rutiere, dar si solutiile date in asemenea dosare. Ultimul accident grav, soldat cu moartea unui tanar de 23 de ani si cu ranirea a 12 persoane, a avut loc in urma cu trei saptamani, cand aproximativ 20 de masini s-au lovit in lant din cauza fumului provocat de arderea miristilor de pe marginea Autostrazii Soarelui.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.