Conform unian.net, cele 15 cisterne pline cu fosfor, deraiate in urma cu doua zile, apartin companiei Kazfosfat, lider pe piata din spatiul CSI. Presa din Ucraina leaga aceasta firma de numele cetatenilor israelieni Lev Levaev si Arcadii Ga

Conform unian.net, cele 15 cisterne pline cu fosfor, deraiate in urma cu doua zile, apartin companiei Kazfosfat, lider pe piata din spatiul CSI. Presa din Ucraina leaga aceasta firma de numele cetatenilor israelieni Lev Levaev si Arcadii Gaidamac.  DEZASTRU.Controversatul om de afaceri Arcadii Gaidamac este cautat de Interpol, la cererea Frantei. Cei doi oameni de afaceri, proprietari ai incarcaturii, locuiesc in prezent in Israel. Cisternele cu fosfor aveau o incarcatura care valora circa trei milioane de dolari si tranzitau Ucraina dinspre Kazahstan, urmand sa ajunga in Polonia. Expertii in mediu sunt convinsi ca societatea Kazfosfat nu va fi prejudiciata, incarcatura fiind asigurata si nici trasa la raspundere pe cale penala deoarece nu exista o legislatie care sa permita acest aspect. In schimb, locuitorii din Lvov vor avea cel mai mult de suferit, efectele acestui accident fiind comparate cu cele produse de catastrofa de la Cernobal. Conform Ministerului pentru Situatiilor de Urgenta, pentru a lichida urmarile acestui accident chimic va fi nevoie de 100 milioane de grivne, aproximativ 20 milioane dolari. Unian.net sustine ca toti banii vor fi suportati de statul ucrainean.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.