Presa germana scrie ca Manchester City si VfB Stuttgart liciteaza pentru internationalul roman.

Mircea Lucescu il foloseste tot mai rar pe Marica (foto) in prima echipa la Sahtior, iar norii negri sint tot mai multi deasupra revelatiei de anul trecut din nationala Romaniei, dupa ce la Donetk a fost adus si italianul Lucarelli. Presa germana scrie ca VfB Stuttgart se straduieste in continuare sa il transfere pe atacantul Marica, dar ca acum trebuie sa lupte si cu clubul din Premier League, Manchester City, care s-a aratat interesat de jucatorul roman.

Potrivit „Financial Times Deutschland", lotul campioanei Germaniei ar trebui completat cu Ciprian Marica, dar negocierile cu clubul ucrainean dureaza foarte mult. „Nu au nevoie de banii pe care ii oferim noi, ceea ce complica mult lucrurile. Dar jucatorul vrea sa plece de la Donetk", a precizat managerul echipei din Stuttgart, Horst Heldt. Formatia Manchester City, care a incheiat sezonul trecut in Premier League pe pozitia a 14-a, este antrenata in prezent de suedezul Sven Goran Eriksson, fostul selectioner al Angliei, si finantata de fostul premier al Thailandei. Marica a fost transferat de la Dinamo la Sahtior Donetk, presa relatind ca ar exista diferente mari intre sumele declarate oficial si cele incasate in realitate de clubul din Stefan cel Mare. Numele sau a fost inclus pe o lista de DNA, care a cerut comisii rogatorii pentru verificarea documentelor, insa ancheta nu s-a finalizat nici dupa doi ani de la declansarea ei.

Campioana Germaniei a fost atenta probabil la modul in care se negociaza cu fratii Becali, astfel ca si-a luat masuri de precautie. Luni, VfB l-a achizitionat pe brazilianul Ewerthon, de la Real Zaragoza. Acesta este deja familiarizat cu Bundesliga, dupa ce a evoluat intre 2001 si 2005 la Borussia Dortmund.