Canicula din aceasta perioada a lunii iulie este deosebita de cea din iunie si decat multe altele din ultimii ani prin faptul ca este de lunga durata; predomina valorile termice ridicate si ziua si nopatea; s-a extins si in zonele
  Canicula din aceasta perioada a lunii iulie este deosebita de cea din iunie si decat multe altele din ultimii ani prin faptul ca este de lunga durata; predomina valorile termice ridicate si ziua si nopatea; s-a extins si in zonele deluroase si chiar in cele montane cu inaltimi pana la 1.200 de metri. La Sinaia, cota 1.500, in urmatoarele zile temperatura va depasi la amiaza 32 de grade, iar la peste 2.000 de metri va fi in jur de 20 de grade. Chiar si in depresiunile intramontane, dupa-amiaza, mercurul termometrelor va trece de 32... 33 de grade. Nu este exclus ca multe din recordurile de caldura ale lunii iulie, inregistrate pana acum, sa fie egalate si chiar depasite in perioada care urmeaza. (meteorolog Romica Jurca)



Pe litoral

Azi (joi):

Vremea va fi frumoasa si deosebit de calda, iar cerul senin. Vantul va sufla slab. Maxime: 30...32°C, iar minime: 21...23°C. Temperatura apei marii va fi de 21...23°C.

Maine (vineri):
Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin. Maxime: 30...32°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei marii va fi de 22...23°C.

Poimaine (sambata):
Vremea se va mentine frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin. Maxime: 31...33°C , iar minime: 23...25°C. Temperatura apei marii va fi de 22...23°C.



La munte


Azi (joi):

Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla
in general slab. Temperatura aerului va creste usor.

Maine (vineri):

Vremea se mentine predominant frumoasa si calduroasa. Cerul va fi variabil. Regimul termic nu va suferi modificari fata de intervalul precedent.

Poimaine (sambata):

Vremea se mentine predominant frumoasa si calduroasa, cu cer variabil
si vant slab pana la moderat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.