Starbucks intentioneaza sa isi extinda in viitorul apropiat lantul de cafenele in Bucuresti, deoarece considera ca piata este insuficient dezvoltata in raport cu numarul de locuitori ai capitalei, au declarat ieri reprezentantii companiei.
"

Starbucks intentioneaza sa isi extinda in viitorul apropiat lantul de cafenele in Bucuresti, deoarece considera ca piata este insuficient dezvoltata in raport cu numarul de locuitori ai capitalei, au declarat ieri reprezentantii companiei.
"Piata romaneasca a cafenelelor este intr-o faza de inceput a dezvoltarii, oferind o varietate de oportunitati. Acest lucru o face atractiva atat pentru jucatorii locali, cat si pentru cei internationali, creand competitie pe piata. In Romania, piata de cafenele are foarte mult potential de crestere, numarul cafenelelor existente in prezent fiind mic in raport cu populatia capitalei", au adaugat reprezentantii Starbucks.

Cafenelele Starbucks au fost foarte bine primite pe piata romaneasca

Cafenele deschise deja in Plaza Romania si Bucuresti Mall au fost foarte bine primite de consumatori, avand cateva sute de clienti pe zi. Starbucks intentioneaza sa-si extinda lantul de cafenele in functie de viitoarele oportunitati ale pietei. "Pentru moment, exista doua cafenele Starbucks in Bucuresti. Rezultatele noastre foarte bune, atat in Plaza Romania cat si in Bucuresti Mall, demonstreaza ca am avut dreptate cand am intrat pe o piata atat de dinamica si animata. Bucurestiul ofera oportunitati importante in ceea ce priveste locatiile si ne gandim la gasirea unor locatii stradale pentru viitoarele cafenelele Starbucks", au precizat reprezentantii companiei. Starbucks Coffee Company a deschis in luna aprilie prima cafenea din Bucuresti la Plaza Romania impreuna cu partenerul sau european, compania cu capital mixt, Marinopoulos Holding SARL. In luna mai, Starbucks a inaugurat a doua cafenea din tara in centrul comercial Bucuresti Mall din capitala, urmandu-si astfel planul de extindere pe piata cafenelelor in Romania.
Marinopoulos Holding este unul dintre cele mai mari grupuri comerciale, industriale si de retail din Grecia, reprezentand Carrefour Marinopoulos SA (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu Carrefour), Sephora Marinopoulos SA (o companie cu capital mixt infiintata impreuna cu LVMH) si franciza Marks & Spencer. Holdingul Marinopoulos este o companie activa si in sectorul industrial, prin intermediul Famar SA, una dintre cele mai mari companii europene de produse farmaceutice si cosmetice.
Grupul Starbucks, care are sediul in Seattle, a deschis 560 de noi magazine in al doilea trimestru al anului fiscal 2006/2007 si planuieste sa deschida alte 2.400 de magazine in anul curent. Starbucks are peste 13.000 de locatii in lume si mai mult de 1.000 de depozite in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.