Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca sindicatele din aparare cer Guvernului sa faca o prioritate din strategia de restructurare a industriei de aparare, domeniu in care mai sunt angajate doar opt mii
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca sindicatele din aparare cer Guvernului sa faca o prioritate din strategia de restructurare a industriei de aparare, domeniu in care mai sunt angajate doar opt mii de persoane. Sindicatele din aparare au cerut in repetate randuri desfiintarea Companiei Nationale Romarm, cele 16 filiale din administrarea acesteia avand fiecare Consiliu de Administratie propriu, iar in lipsa unui program concret de restructrurare si dezvoltare al companiei, filialele sunt in prag de insolventa si sunt pe cale de a fi inchise. Liderul Cartel Alfa a precizat ca aceasta situatie a fost adusa si la cunostinta membrilor CSAT, Ministerului Economiei si Finantelor, Ministerului Apararii Nationale si AVAS, dar fiecare dintre aceste autoritati spune ca nu ea este responsabila pentru rezolvarea problemei. Vicepreedintele Federatiei Sindicale Metal, Liviu Apostoiu, a spus ca din cei 200.000 de oameni care lucrau in sistem au mai ramas 8000, iar pana la sfarsitul anului urmeaza sa mai fie disponibilizati 4500. "Acesti oameni nu sunt interesati de subventii de la stat, ci de locurile de munca fiind buni specialisti, cu ajutorul carora industria de aparare poate produce si pentru Romania si pentru export", a afirmat Liviu Apostoiu. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.