Cea de a treia editie a Festivalului de Muzica Tanara Prometheus este in plina desfasurare. Dupa seara de Deschidere a Festivalului (joi, 12 iulie), in care cei sapte concurenti si-au prezentat cartea de vizita, au inceput recitalurile.


Conform traditiei Festivalului, pentru seara de vineri, 20 iulie, concurentii ne pregatesc o piesa pe un text impus. Anul acesta vor avea o sarcina dificila: vor imbraca muzical poemul "Avem timp" al lui Octavian Paler. In aceeasi seara, Jul Baldovin va sustine un recital de muzica folk si ne va prezenta un gen muzical adus din Canada, care se numeste fingerstyle.


Sambata, 21 iulie, in cadrul Galei Decernarii Premiilor, vom afla cine a fost favoritul publicului, prezent intr-un numar tot mai mare de la o editie la alta a Festivalului de Muzica Tanara Prometheus. Castigatorul Marelui Premiu este cel care va obtine punctajul maxim in urma votului publicului care acorda note concurentilor pentru recitalul sustinut, si pentru piesa pe textul impus. Seara se va incheia cu un recital de muzica folk al americancei Heidi Schmidt.


Noutatea acestei editii: Festivalul este transmis live pe  www.radio3net.ro. Astfel, s-a facut posibila vizionarea serilor de concurs de mai mult de 4.000 de vizitatori in doua ore de transmisie.