, bun. A explodat un tren cu fosfor in Ucraina. Toata lumea se crispeaza c-o sa moara, o sa faca buba, o sa fie naspa. Pun pariu ca majoritatea celor care se lasa terorizati de teribila amenintare care... aaa... ameninta Romania fumeaza,
  , bun. A explodat un tren cu fosfor in Ucraina. Toata lumea se crispeaza c-o sa moara, o sa faca buba, o sa fie naspa. Pun pariu ca majoritatea celor care se lasa terorizati de teribila amenintare care... aaa... ameninta Romania fumeaza, nu au o dieta tocmai sanatoasa, sunt sedentari, traiesc in extrem-de-poluatul mediu urban, ba mai mult, polueaza ei insisi ba conducand o masina poluanta, ba cine-mai-stie-cum.


Aprinzandu-si o tigara, isi exprima ingrijorarea cu privire la accidentul din Ucraina, ca sa nu mai vorbim de accidentul din Cernobil, ca nu mai ai voie sa mai mananci nimic, totul e atat de iradiat si fosforizat, carnea de pui nu e buna ca astia cresc puii cu hormoni, apasand pedala de acceleratie se declara preocupati de incalzirea globala, vegetalele nu sunt bune ca pamantul e iradiat, pestele nu e bun ca provine din ape poluate, aruncand chistocul de tigara prin spatiul stramt lasat deschis la portiera, fix pe carosabil, langa paharul de plastic de unica folosinta, aruncat, si el, probabil in asteptarea culorii verde, isi construiesc in continuare discursul, pe un ton grav, afectat, "ce a ajuns Pamantul asta, ce-am facut din el", se mai ingrijoreaza putin pe tema "in ce lume vor creste copiii nostri", "vai, vai", "aoleu, a crescut incidenta cazurilor de cancer, pai la cat de poluati suntem, te cred si eu, ia da-mi si mie pachetul ala de tigari, sa-mi mai exprim putin ingrijorarea, aprinde-mi tu tigara, te rog, asa, multumesc mult, bai, ar fi bine sa ne lasam de fumat, bai, uita-te si tu ce fum scot eu pe geam in asteptarea altui verde, pai e bine asa, tu-ti dai seama cat dioxid de carbon inghitim noi, ma?, bai, e incredibil, cand ploua, am masina varza, frate, zici ca n-am mai spalat-o de ani, asa de poluati suntem, cu toate astea, accidentul din Ucraina e ingrozitor, pe mine ma preocupa mult soarta omenirii".  Cred ca stiu ce se petrece in capul pseudo-ecologistilor. Am senzatia ca ingrijorarea asta a lor ii fac sa se simta maturi, adevarati adulti ai unei societati cu probleme in care se implica si ei, cat pot ei de mult, ca ma buseste si plansua€™, in rezolvarea unor probleme cu adevarat stringente. Pentru pseudo-ecologist, materialele promotionale de pe Animal Planet ("Do something. Anything.") sunt pe cat de asertive pe atat de persuasive. De exemplu, ce-ar putea pseudo-ecologistul sa faca pentru salvarea planetei? Sa conduca o tricicleta?  Nu. Sa nu mai fumeze? Nu. Sa manance bio, descurajand, astfel, productia de alimente cu aditivi chimici? Nu. Pe seceta asta, ar putea sa inchida apa la robinet in timp ce se spala pe dinti. Asta da, ar putea s-o faca, dar uita mereu. Daca nu i-a intrat in reflex... "Bai, ce-a ajuns Pamantul asta. Ma duc sa-mi scot masina din service".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.