Pretul de tranzactionare a energiei pe platforma contractelor bilaterale administrata de operatorul pietei OPCOM a inregistrat marti un nou record de 185,99 lei/MWh, intr-o tranzactie dintre complexul energetic Craiova si Electromagnetica. Acesta est
Pretul de tranzactionare a energiei pe platforma contractelor bilaterale administrata de operatorul pietei OPCOM a inregistrat marti un nou record de 185,99 lei/MWh, intr-o tranzactie dintre complexul energetic Craiova si Electromagnetica. Acesta este in crestere cu un leu fata de maximul stabilit luni. Complexul Energetic Craiova a vandut marti energie electrica, pe platforma contractelor bilaterale, catre patru furnizori privati, respectiv Ezpada, Electromagnetica Bucuresti, Grivco si CEZ Trade Romania, firma din grupul CEZ, care a cumparat in 2005 filiala de distributie a energiei Electrica Oltenia.
Electromagnetica, firma care a cumparat si luni energie de la CE Craiova, a platit cel mai mare pret, respectiv 185,99 lei/MWh, potrivit datelor OPCOM. Totodata, CEZ Trade Romania a platit pretul cel mai mic al zilei, de 185,05 lei/MWh. Grivco a cumparat energie la pretul de 185,26 lei/MWh, iar Ezpada - 185,69 lei/MWh. CE Craiova a incheiat, luni, acorduri de vanzare de electricitate, la pretul record de 184,99 lei/MWh, mai mare cu 7,1% fata de media tranzactiilor incheiate in luna aprilie, respectiv cu 3,3% fata de contractele din luna iunie. Cumparatorii au fost Electromagnetica, Fidelis Energy, Enel Dobrogea si Grivco.
Recordul anterior de pret pentru tranzactiile incheiate pe piata contractelor bilaterale, incepand de la 9 februarie, data de la care OPCOM a facut publice preturile tranzactiilor, a fost de 184,51 lei/MWh.
PZU face parte din piata en-gros de energie electrica, unde au loc transferuri pentru fiecare interval de tranzactionare al zilei de livrare, pe baza ofertelor transmise de participanti. La tranzactiile de pe Piata pentru Ziua Urmatoare pot participa producatori de energie, furnizori si operatori de retea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.