In timpul dezbaterilor, deputatii PSD Eugen Nicolicea si Anghel Stanciu nu au recunoscut nici macar principiul deja adoptat de Comisie, potrivit caruia alegerea Parlamentului se va face prin vot mixt cu compensare, desi PSD a votat favorabil intr-o s
In timpul dezbaterilor, deputatii PSD Eugen Nicolicea si Anghel Stanciu nu au recunoscut nici macar principiul deja adoptat de Comisie, potrivit caruia alegerea Parlamentului se va face prin vot mixt cu compensare, desi PSD a votat favorabil intr-o sedinta anterioara. Disputele au atins rapid limita penibilului, Nicolicea sustinand ca votul a fost dat pentru principiu, nu pentru alegerea propriu-zisa a deputatilor si senatorilor. "Si atunci am votat pentru nimic?", a intrebat exasperat presedintele Comisiei, Mihai Voicu. Membrii social-democrati au solicitat supunerea la vot a propunerii lor, ca votul uninominal mixt sa opereze doar la Camera Deputatilor, in timp ce la Senat sa fie aplicat un sistem majoritar in doua tururi de scrutin. Liberalii si democratii au replicat ca s-a adoptat deja principiul de vot pentru alegerea Parlamentului. In continuare, parlamentarii nu au reusit decat sa se acuze reciproc de blocarea votului uninominal. Nicolicea a declarat ca proiectul ProDemocratia sustinut de PD si PNL presupune intrarea unor parlamentari pe liste fara ca acestea sa fie votate, datorita metodei de compensare prevazuta in document. El i-a acuzat pe democrati ca "au ingropat votul uninominal si ca sustin, "cu fente", un sistem care "ascunde hahalere" si a afirmat ca PSD ii va solicita presedintelui Basescu organizarea unui referendum pe aceasta tema. Voicu a propus eliminarea oricarui tip de liste din sistemul de vot. Desi propunerea era similara cu varianta pe care o sustinuse si PSD, social-democratii au amenintat ca vor vota impotriva, daca nu se adopta intai propunerile lor. "Sa mor eu daca mai inteleg ceva", a concluzionat, enervat, reprezentantul minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian. (Raluca PAPADOPOL)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.