Mittal Steel Galati ar putea sa-si majoreze capitalul social cu 52,46 milioane de lei si sa isi schimbe sigla si denumirea in ArcelorMittal Galati.
Consiliul de Administratie al combinatului a convocat Adunarea Generala Extraordinra a Actionar
Mittal Steel Galati ar putea sa-si majoreze capitalul social cu 52,46 milioane de lei si sa isi schimbe sigla si denumirea in ArcelorMittal Galati.
Consiliul de Administratie al combinatului a convocat Adunarea Generala Extraordinra a Actionarilor companiei pentru 27 iulie pentru discutarea propunerilor, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial. Actionarul majoritar al combinatului de la Galati, firma Mittal Steel Holdings AG, va participa la majorarea de capital cu aport in numerar in valoare de 20 de milioane de dolari (52,29 milioane de lei).
Schimbarea denumirii firmei vine ca urmare a preluarii de catre Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a grupului siderurgic european Arcelor, al doilea producator mondial de otel, in 2006.
Compania indiana Mittal detine in Romania combinatele siderurgice Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati, Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.
Combinatul siderurgic din Galati a trecut pe profit anul trecut, cu un castig net de 167 milioane lei (47,4 milioane euro), dupa ce in 2005 pierderile se ridicau la 161 milioane lei.
In schimb, cifra de afaceri a scazut la 6,085 miliarde de lei (1,72 miliarde de euro), fata de 6,356 miliarde de lei in 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.