Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu ignora o hotarare irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si refuza sa il repuna in functia de director
al Spitalului Colentina, din Capitala, pe prof. dr. Sorin Simion. Acesta a fost demis
Ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu ignora o hotarare irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si refuza sa il repuna in functia de director
al Spitalului Colentina, din Capitala, pe prof. dr. Sorin Simion. Acesta a fost demis din fruntea spitalului anul trecut in baza ordinelor nr. 576/25.05.2006
si nr. 180/28.05.2006 emise de contabilul din fruntea Sanatatii.
La acea vreme, liberalul declara ca dr. Sorin Simion nu a fost demis din functia pe care o detinea de peste cinci ani, fiind de fapt vorba despre o desfiintare a postului pe care acesta il ocupa. "Noua lege (n.r. - a sanatatii) desfiinteaza postul de director general si il infiinteaza pe cel de manager, care se va obtine, ulterior, prin sustinerea unui concurs care va fi organizat de catre Ministerul Sanatatii. Ca urmare, interimatul este implicit. Disparand functia de director general, automat a incetat si activitatea celor ce detineau aceasta functie, deci si a dr. Sorin Simion. Acesta isi poate desfasura nestingherit activitatea la patul bolnavului. Exista o anexa la contractul de munca - asa numitul contract de administrare. Prin efectul noii legi, aceasta anexa dispare, locul ei fiind luat de un contract de management pe care dr. Sorin Simion nu l-a semnat", declara "ministrul mortii".
La scurt timp dupa ce a fost dat afara de la Spitalul Colentina de catre contabilul Nicolaescu, dr. Simion l-a actionat in judecata pe liberalul de la Sanatate. In prima faza, Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza lui Eugen Nicolaescu prin sentinta civila 2984 din 15.11.2006. Doctorul Sorin Simion a facut recurs fata de aceasta hotarare, in final Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie anuland sentinta instantei inferioare. Astfel, prin decizia irevocabila nr. 2970 din 11 iunie 2007, instanta suprema a admis recursul doctorului Sorin Simion si a anulat ordinele nr. 576/25.05.2006 si nr. 180/28.05.2006 prin care directorul Spitalului Colentina fusese destituit din functie.
Adresa catre Nicolaescu
La data de 21 iunie, fostul director al Spitalului Colentina i-a trimis ministrului Nicolaescu o adresa in care ii cerea sa respecte si sa puna in aplicare decizia instantei supreme, "in sensul de a repune la conducerea Spitalului Clinic Colentina pe subsemnatul Sorin Simion". De asemenea, prof. dr. Simion ii solicita contabilului de la Sanatate sa ii acorde "toate drepturile banesti cuvenite, aferente perioadei cuprinse intre revocarea abuziva din functie si pana la reinstalarea in functie, actualizate si indexate la data platii efective conform prevederilor legale in materie, in vigoare". "Prin anularea pentru nelegalitate a ordinului mentionat, dispozitiile din cuprinsul acestuia au devenit inaplicabile, motiv pentru care incetarea numirii in calitate de director general a subsemnatului nu produce efecte juridice, subsemnatul exercitand de drept atributiile de organizare si conducere a activitatii Spitalului Clinic Colentina", mai precizeaza dr. Sorin Simion in adresa sa trimisa liberalului.
Aberatiile contabilului
Desi a trecut mai bine de o luna de la decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dr. Sorin Simion nu a fost repus in functia de director al Spitalului Colentina. Asta din cauza "ministrului mortii" care interpreteaza sentinta instantei supreme dupa bunul sau plac. Intr-un raspuns adresat dr. Simion, contabilul de la Sanatate emite niste consideratii personale cat se poate de aberante. "Prin cererea introdusa la Curtea de Apel Bucuresti (Dosar nr. 7820/2/2006) ati solicitat anularea ordinelor ministrului Sanatatii nr. 576/2006 si 180/2006, fara a solicita si reintegrarea si plata drepturilor salariale. Prin Sentinta nr. 2984/2006 Curtea de Apel Bucuresti a respins actiunea. In urma declararii recursului impotriva sentintei mentionate, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus: admiterea recursului, modificarea in totalitate a sentintei, admiterea actiunii prin anularea ordinelor atacate. Instanta nu a dispus si asupra platii drepturilor salariale si a reincadrarii in functia detinuta. Fata de acest aspect, nu putem dispune mai mult decat a dispus instanta. Prin urmare, solicitarea dvs. este neintemeiata", se arata in aberantul raspuns al ministrului Eugen Nicolaescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.