AVERTIZARE. Comisia Europeana a avertizat ieri Sofia in legatura cu neaplicarea legislatiei comunitare de mediu privind conservarea habitatelor naturale si a florei si faunei salbatice. O directiva europeana obliga statele membre sa desemneze situril
AVERTIZARE. Comisia Europeana a avertizat ieri Sofia in legatura cu neaplicarea legislatiei comunitare de mediu privind conservarea habitatelor naturale si a florei si faunei salbatice. O directiva europeana obliga statele membre sa desemneze siturile protejate in cadrul retelei Natura 2000.   DEZBATERE EUROPEANA. La Bruxelles, Comisia Europeana (CE) a lansat ieri o dezbatere publica pe tema economisirii resurselor de apa, informeaza BBC. Ingrijorarea CE porneste de la schimbarile de clima care duc la aparitia unor perioade tot mai lungi de canicula. Stavros Dimas , comisarul european pentru Mediu, si-a exprimat dorinta ca Uniunea Europeana sa dispuna de o strategie comuna si coerenta pentru ca toate statele membre sa fie sigure ca exista destula apa pentru cetatenii lor, precum si pentru activitati economice.   PENTRU MINERI. Din septembrie, compania Rosia Montana Gold Corporation incepe lucrarile la cartierul rezidential din Recea, judetul Alba-Iulia, unde vor fi stramutati locuitorii din Rosia Montana si Corna. Cartierul va avea 176 de case, sistem de alimentare cu apa, canalizare, infrastructura noua si drumuri. (Elena Stan)   CONTROL LA MITTAL. Comisarii Garzii de Mediu Galati au inceput ieri sa verifice stadiul realizarii investitiilor restante din programul de conformare pe mediu si modul de manipulare a substantelor periculoase de pe platforma siderurgica Arcelor Mittal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.