Incepand cu aceasta luna, compania de consultanta in real-estate DTZ Echinox se va ocupa de administrarea a doua proprietati office din portofoliul fondului britanic de investitii Fabian Romanian Property. Este vorba de Baneasa Business Center si EVO

Incepand cu aceasta luna, compania de consultanta in real-estate DTZ Echinox se va ocupa de administrarea a doua proprietati office din portofoliul fondului britanic de investitii Fabian Romanian Property. Este vorba de Baneasa Business Center si EVO1 Office Building, pentru care DTZ va furniza servicii complete de management si intretinere, se arata intr-un comunicat oficial al companiei imobiliare. Printre sarcinile pe care le va indeplini DTZ Echinox ca administrator al celor doua imobile de birouri se numara managementul si intretinerea proprietatii, intretinerea relatiilor cu autoritatile si chiriasii (colectarea chiriei, contractare, rezolvarea eventualelor nemultumiri venite din partea celor doua instante etc.), realizarea platilor, emiterea facturilor si conceperea bugetelor.
Acestora li se vor adauga coordonarea aspectelor legal-juridice ale administrarii celor doua cladiri, subcontractarea diverselor companii care sa se ocupe de asigurarea curateniei, receptie, securitate si sanatate publica, precum si conceperea unui plan de management operational.

23,9 mil. euro: preluarea Baneasa Business Center

Conform Mediafax, Baneasa Business Center a fost preluat de Fabian, la mijlocul lunii iunie, pentru 23,9 milioane de euro, de la compania austriaca Immoconsult Leasinggesellschaft. Localizat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in nordul Bucurestiului, imobilul se desfasoara pe o suprafata de 10.370 mp si cuprinde o parcare subterana cu o capacitate de 41 de locuri, parterul si 9 etaje superioare. In prezent, imobilul are 12 chiriasi. EVO 1 Office Building este situata pe strada Iancu Nicolae, in zona Pipera, si a fost achizitionata de fondul britanic cu 4,9 milioane de euro, de la compania de dezvoltare imobiliara Adama. Avand la ora actuala 1 chirias, cladirea se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 3.500 mp si cuprinde 5 etaje superioare si 9 locuri de parcare.

Pe rezidential, Fabian detine participatii la New Town si Lakeview

Printre celelalte investitii ale fondului britanic pe piata romaneasca se numara achizitia, pentru 8 milioane de euro, a unui proiect pentru constructia unei cladiri de birouri pe bulevardul Dacia, dezvoltat de compania Hil Construct. Cea mai mare preluare de pana in prezent, ce se ridica la suma de 60 milioane de euro, a fost imobilul de birouri Cubic Center din nordul Capitalei, dezvoltat de firma Kendama. Acestei tranzactii i se adauga alte doua imobile deja construite: Cascade Office Building si Floreasca Business Center. Fondul britanic de investitii este activ si pe segmentul rezidential al pietei romanesti, detinand participatii la doua proiecte rezidentiale aflate in curs de executie.
Este vorba de proiectul rezidential New Town, dezvoltat in parteneriat cu firma nord-irlandeza Mivan, valoarea participatiei Fabian la proiect fiind, initial, de 5,75 milioane euro. Lakeview este cel de-al doilea proiect rezidential la care fondul britanic detine o participatie, estimata initial la 5,3 milioane de euro.
Fabian Romania Property Fund Limited a fost infiintat in iunie 2005 pentru realizarea de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare din Romania.
Fondul vizeaza investitii atat in proiecte deja existente, cat si finantarea dezvoltarii de noi constructii. In ceea ce priveste principalele sectoare luate in vizor de Fabian, spatiile de birouri ocupa, la ora actuala, un loc central.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.