Compania internationala de consultanta imobiliara DTZ Echinox a achizitionat firma de origine britanica Donaldsons LLP, in urma unei plati initiale de 39,8 mil. lire sterline, careia i se vor adauga alte 8,8 milioane de lire. Donaldsons, unul dintre
Compania internationala de consultanta imobiliara DTZ Echinox a achizitionat firma de origine britanica Donaldsons LLP, in urma unei plati initiale de 39,8 mil. lire sterline, careia i se vor adauga alte 8,8 milioane de lire. Donaldsons, unul dintre jucatorii majori de pe piata imobiliara mondiala, va adopta oficial numele de brand al DTZ incepand cu toamna lui 2007. In legatura cu importanta preluarii Donaldsons, Mark Struckett, group chief executive al DTZ, a subliniat: "Aceasta tranzactie potenteaza pozitia noastra ca una dintre firmele de consultanta de top din Europa. Asocierea dintre Donaldsons si DTZ furnizeaza o excelenta potrivire strategica, care ne va diversifica si, in acelasi timp, ne va creste castigurile. Pozitia solida pe care o detine Donaldsons pe segmentul de retail este de o importanta majora pentru noi in Marea Britanie si Europa". La randul sau, Martyn Chase, directorul Donaldsons, a declarat: "Aceasta tranzactie reprezinta o uriasa oportunitate pentru ambele companii si pentru clientii lor. Noua, celor de la Donaldsons, ne permite sa ne asiguram pozitia de lider pe piata de retail si, de asemenea, sa crestem mai repede, atat in Marea Britanie, cat si in Europa continentala". In ceea ce priveste impactul pe care il va avea asocierea dintre Donaldsons si DTZ asupra pietei romanesti, Tim Wilkinson, managing director al DTZ Echinox Romania, a declarat: "Avand in vedere rapida noastra expansiune in Romania, concentrata, in buna masura, asupra sectorului de retail, aceasta achizitie ne permite sa ne acceleram cresterea si sa ne solidificam pozitia pe piata". "Sunt extrem de optimist in legatura cu oportunitatile pe care le va genera aceasta tranzactie pe piata locala", a adaugat Wilkinson.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.