Covered Position - Pozitie acoperita. 1. Tranzactie care a fost compensata printr-o lata tranzactie egala si opusa. De exemplu, daca s-a cumparat un contract futures pe aur si ulterior s-a vandut o optiune call pe aur cu aceeasi scadenta, pozitia se

Covered Position - Pozitie acoperita. 1. Tranzactie care a fost compensata printr-o lata tranzactie egala si opusa. De exemplu, daca s-a cumparat un contract futures pe aur si ulterior s-a vandut o optiune call pe aur cu aceeasi scadenta, pozitia se numeste acoperita. Daca optiunea call se exercita, investitorul detine contractul futures livrabil. 2. Rascumparare a contractelor vandute anterior in scopul acoperirii pozitiei short.

Cox-Ross Rubinstein Option Pricing Model - Logaritm de evaluare a optiunilor dezvoltat de J. Cox, S. Ross si M. Rubinstein care include aspecte care nu au fost analizate in modelul Black - Scholes (ex. exercitare inainte de scadenta, suporturi de pret).

Credit Spread - Spread de optiuni care are ca rezultat incasarea de prime


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.