Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank Viena, urmareste sa obtina credite suplimentare de peste 15 milioane euro pentru finantarea contractelor incheiate cu firmele mici si mijlocii, a declarat pentru NewsIn dire
Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank Viena, urmareste sa obtina credite suplimentare de peste 15 milioane euro pentru finantarea contractelor incheiate cu firmele mici si mijlocii, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Valentin Chirca.
"Compania de Factoring doreste sa-si consolideze relatia cu bancile comerciale de la care a obtinut finantari pana in prezent, inclusiv cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, de la care a contractat 6,5 milioane euro", a mentionat Chirca.
El a adaugat ca, in momentul de fata, sectorul IMM-urilor are o pondere de 80% in cadrul Companiei de Factoring. De asemenea, 70% din cresterea de portofoliu este reprezentata de industria materialelor de constructii, de industria alimentara si de industria bunurilor de larg consum. Societatea a obtinut in primul trimestru o valoare totala a contractelor de 20 milioane euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti. Directorul general al companiei estimeaza pana la sfarsitul anului un volum de afaceri de peste 100 milioane euro, in conditiile in care piata romaneasca a factoringului va atinge un volum de aproximativ un mld. euro.
Compania de Factoring IFN SA, membra a Factors Chain International, una dintre cele mai mari organizatii specializate la nivel mondial, a fost infiintata in 2006 de Intermarket Bank Viena si de Banca Transilvania, cu o cota de participare la capitalul social al companiei de 50% fiecare.
In prezent, pe piata romaneasca, bancile care mai ofera servicii de factoring sunt BRD-Groupe Société Générale, Banca Comerciala Romana, ING Bank (prin ING Commercial Finance), UniCredit, Raiffeisen Bank, ABN Amro Bank, Romexterra.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.