Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect pentru majorarea unor tarife percepute de Autoritatea Navala Romana (ANR) in ceea ce priveste activitatea desfasurata de navele maritime si fluviale, precum si de catre personalul navigant maritim si f
Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect pentru majorarea unor tarife percepute de Autoritatea Navala Romana (ANR) in ceea ce priveste activitatea desfasurata de navele maritime si fluviale, precum si de catre personalul navigant maritim si fluvial.
Potrivit proiectului, modificarea tarifelor practicate de Autoritatea Navala Romana (ANR) si introducerea unor tarife noi pentru activitati specifice se impun ca urmare a alinierii legislatiei nationale la cea comunitara, dar si a implementarii sistemului privind supravegherea si dirijarea traficului pe Dunare (VTIMIS).
Astfel, tariful pentru inmatricularea sau transferul de proprietate percepute pentru navele maritime va fi majorat de la 250 euro la 350 euro pentru navele de peste15 tone si de la 80 euro la 100 euro pentru cele cu un tonaj mai mic, in timp ce tarifele pentru ambarcatiunile de agrement vor ajunge la 60 euro (in prezent sunt cuprinse intre10 si 50 euro).
ANR va modifica si tarifele pentru obtinerea brevetelor. Pentru participarea la examen, conducatorul unei ambarcatiuni de agrement va plati 40 euro, pentru ofiter de punte - 100 euro, pentru sef mecanic secund - 150 euro, iar pentru comandant si sef mecanic - 500 euro (fata de taxe cuprinse intre 40 si 150 euro, cat se percepe potrivit ordinului MT din martie 2006).
In ceea ce priveste taxele pentru emiterea certificatelor pentru personalul navigant, conducatorul unei ambarcatiuni de agrement si carnetul de marinar, acestea raman neschimbate. Pentru autorizatia obtinuta in urma cursurilor de formare profesionala si de perfectionare, necesara desfasurarii activitatii, firmele si asociatiile vor achita intre 500 si 1.500 euro, in timp ce autorizarea operatorilor economici (transport naval sau de selectie si plasare a personalului navigant) va fi de 300 euro.
Inspectia in vederea emiterii permisului de operare pentru nava tanc va fi de 600 euro, pentru barja tanc 200 euro, iar autorizarea activitatilor de agrement turistic - 100 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.