La jumatatea traseului, rutierii isi primesc portia de hrana din mers. Alimentele sunt foarte concentrate si au mirosuri foarte ciudate.


Pentru ca au de pedalat distante foarte lungi, timp de ore bune, ciclistii au parte de o aliment
La jumatatea traseului, rutierii isi primesc portia de hrana din mers. Alimentele sunt foarte concentrate si au mirosuri foarte ciudate.


Pentru ca au de pedalat distante foarte lungi, timp de ore bune, ciclistii au parte de o alimentatie foarte concentrata. Asta nu doar inainte de start sau dupa final, ci chiar si pe traseu.


ORGANIZARE. In etapa de ieri, desfasurata intre Tallard si Marseille, rutierii au trecut pe langa Cadarache, un centru de securitate foarte important pentru Franta. Aici au fost asteptati concurentii de catre masinile oficiale pentru a le oferi masa. Cum se intampla asta? Cu 1.000 de metri inainte de locul stabilit de organizatori, ciclistii sunt anuntati ca urmeaza Power Bar. Viteza se reduce pentru ca oamenii din staff-ul fiecarei echipe sa aiba timp sa le puna de gat concurentilor sacosica cu merinde si sa le schimbe doza de energizant de pe cadru cu una plina si rece.


FANII. Dupa ce isi aranjeaza hrana in buzunarele de pe spatele tricourilor, rutierii arunca gentile si dozele pe margine. O adevarata prada pe care se bat spectatorii. La Cadarache au venit ciclisti amatori tocmai din Olanda, pentru a se alege cu ceva pe care a pus mana Boonen sau Vinokourov. Nu lipsesc nici suporteritele din Australia, insotite de un cangur urias, din plastic. Sunt dezamagite pentru ca McEwen a fost descalificat. Pentru ele, acum Le Tour nu mai reprezinta decat un obiectiv turistic. In geanta cu mancare, ciclistii primesc alimente foarte concentrate, care sa le dea puterea de a continua pana la finish. Pe langa asta, li se mai serveste si cate o Coca Cola sau chiar un Red Bull. Intr-un ambalaj visiniu sa ascunde o ciocolata de dimensiunile unui deget. Curiozitatea te impinge sa musti din ea. Gustul este unul normal, ca al unui produs din comert. Biscuitii inveliti in staniol te sperie. Seamana cu niste melci si ti-e frica sa pui gura. Sunt atat de tari incat chiar te intrebi daca este vorba de biscuite sau de ceva de supt.




Dopaj


Rutierul german Patrik Sinkewitz, care a abandonat la finalul etapei a 8-a din cauza unui grav accident, de pe urma caruia s-a ales cu mai multe fracturi la fata, a aflat, pe patul de spital din Hamburg, unde este internat, ca a fost depistat pozitiv la un control antidoping. Acesta a avut loc la 8 iunie, iar in organismul sportivului au fost gasite urme de testosteron peste limitele normale. Echipa T-Mobile a decis suspendarea ciclistului.


Sprint

Etapa a 10-a, a doua ca lungime din actuala editie a "Marii Bucle", disputata ieri, intre Tallard si Marseille, pe distanta de 229,5 km, a fost decisa la sprint. A castigat veteranul francez Cedric Vasseur (37 de ani), care si-a trecut in palmares o noua victorie in Le Tour dupa zece ani. Pe locurile urmatoare, in acelasi timp cu invingatorul, au sosit compatriotul sau Sandy Casar si italianul Michael Albasini. Danezul Michael Rasmussen si-a pastrat tricoul galben.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.