Cotidianul.ro va va tine la curent, pe parcursul intregii zile, cu informatii in timp real legate de concertul Rolling Stones. Echipele de jurnalisti trimise la Stadionul National si la hotelul unde sint cazati membrii trupei transmit stiri si fotografii in flux continuu, iar site-ul cotidianul.ro va fi actualizat in permanenta.

17.45

La standurile cu obiecte promotionale, fanii Rolling Stones s-au ingramadit sa cumpere postere (15 lei), tricouri (100 de lei), brelocuri (30 lei), flashing tongues (15 lei), carti de joc (70 de lei) genti, papuci si CD-uri, toate cu 50 de lei.

16.27

Stafful Rolling Stones a parasit hotelul Hilton, indreptaindu-se catre stadionul „Lia Manoliu". Membrii formatiei sunt asteptati sa plece si ei, in scurt timp.

15:55

Cu putin timp inainte de deshiderea portilor, au inceput sa soseasca din ce in ce mai multi ascultatori de Rolling Stones, fie ca este vorba de fanii constanti, fie ca este vorba de cei care au venit "din respect". In metling pot-ul din fata Stadionului "Lia Manoliu" s-au strins oameni din Iasi, Timisoara, Rimnicu Sarat, Bucuresti sau Medgidia. Multi straini au venit special pentru "cel mai tare concert".

Iulia si Nicu au peste 40 de ani si sint mari ascultatori de Rolling Stones: "melodia noastra de suflet este , pe care mai dansam si acum. Pina si fetelor noastre le-am insuflat pasiunea pentru Stones."

George, 55 de ani, desi s-a stabilit acum mai multi ani in Italia, a venit special la acest concert. "Nici nu mai stiu de cind ascult Rolling Stones, sa tot fie vreo 26 de ani. E una dintre trupele care ne insoteau pe mine si pe prietenii mei in Vama Veche pe vreme cind eram mai tinar," spune el.

Pe linga ascultatorii-veterani, mai sint si ascultatorii-recenti. Paul, 22 de ani, a venit de la Timisoara pentru a-I vedea pe cei de la Rolling Stones. Desi nu este cel mai impatimit ascultator al trupei, a venit pentru a fi de fata la unul dintre cele mai importante evenimente muzicale. Ionut, 20 de ani, din Bucuresti, si-a cumparat in schimb bilet inca de pe 3 aprilie, cind s-au pus in vinzare. "Voiam sa ma duc in fata Casei Poporului, pentru ca eram sigur ca vor veni acolo, pacat ca n-au prea iesit din hotel," spune el. Un grup din Rimnicu Sarat, "aterizat acum 7 minute", are bilete pe gazon, "intre haiduci", pentru a-i vedea mai bine pe cei a caror muzica o asculta de foarte multa vreme. "Desi as fi vrut sa-I vad in Marea Britanie, acesta este primul concert Rolling Stones la care merg," spune unul dintre ei.

Intre timp, intrarea pe Stadion a fost imprejmuita cu garduri de protectie, bodyguarzii sint la datorie, iar primii veniti asteaptau deschiederea portilor, pentru a-si ocupa locurile la concert.

14.05 Trei fani declarati ai trupei Rolling Stones au venit la Stadion direct din Bulgaria. Si-au cumparat biletele de pe Internet pentru a vedea live "cea mai tare trupa", de la care se asteapta la "un spectacol extraordinar". Unul dintre ei, in virsta de 32 de ani, spune ca asculta Rolling Stones de la inceputul anilor ’80 si ca acesta este cel de-al doilea concert al trupei la care merge. Nu stiu nimic despre trupele care vor cinta in deschidere (Iris si The Charlatans) si nici nu ii deranjeaza foarte tare caldura de afara, atita vreme cit asta seara ii vor vedea pe idolii lor.

Ora 14:00 Primii fani Rolling Stones si-au facut aparitia in fata Stadionului Lia Manoliu. Adrian si Ruxandra, de 17 ani, au venit inca de luni de la Buzau, pentru a fi primii. "Piesa care ne-a facut sa ne indragostim de trupa a fost Brown Sugar", isi aminteste Adrian.

Un alt grup, de patru tineri, a ajuns in Bucuresti tocmai din Bistrita. "Nu poti sa nu te indragostesti de Rolling Stones. Ascult > de cand eram kinder, asta e piesa care m-a facut fan", spune Iris.

Pe scena amplasata pe stadionul Lia Manoliu au inceput deja probele de sunet pentru marele concert.

In prim plan, angajatii Coca Cola, pe fundal, doi dintre speculantii de bilete. Ora 13:50 In fata Stadionului Lia Manoliu, unde asta seara, la ora 21:30 va avea loc mult asteptatul concert Rolling Stones, liniste si specula. Daca fanii inraiti nu au aparut inca, speculantii de bilete sint deja la datorie. Daca biletele puse la dispozitie de organizatori, la pretul unic de 137 RON, vor putea fi cumparate abia dupa ora 16.00, cind se vor deschide portile, de la speculanti se pot cumpara cu preturi cuprinse intre 100 RON si 150 RON. "Mai am 78 de bilete si merge treaba-n draci", declara unul dintre comercianti.

In afara de acestia, in fata stadionului mai sint citeva grupuri destul de numeroase cu personalul care va lucra la standurile cu bauturi racoritoare, care asteapta sa-si inceapa ziua de lucru.

Programul metroului se prelungeste cu o ora datorita concertului Rolling Stones

Metrorex a prelungit, astazi, cu o ora, programul de circulatie al metroului in conditiile in care se estimeaza ca la concertul Rolling Stones, care se va desfasura pe 17 iulie pe Stadionul National, vor fi peste 60.000 de persoane, se arata intr-un comunicat transmis, astazi, de companie.

Astfel, ultimele metrouri vor pleca din statiile de capat ale magistratelor la ora 00.00.

Concertul de astazi de pe stadionul Lia Manoliu va incepe la ora 18.00, iar in deschidere canta Iris si The Charlatans.

The Rolling Stones vor intra pe scena in jurul orei 21.30, fara a face repetitii inainte. Show-ul de la Bucuresti face parte din programul "A Bigger Bang European Tour 2007". Seria de concerte a inceput pe 5 iunie, in Belgia, si se va incheia pe 21 august, la Londra.