Conform datelor statistice ale Pentagonului,prezentate de ryan.ru, 38% soldati si 31% puscasi marini au anuntat ca au probleme psihologice dupa ce se intorc din zonele de conflict.  La forumul national al expertilor in psihologie, Jim

Conform datelor statistice ale Pentagonului,prezentate de ryan.ru, 38% soldati si 31% puscasi marini au anuntat ca au probleme psihologice dupa ce se intorc din zonele de conflict.  La forumul national al expertilor in psihologie, Jim Nicholson secretarul american pentru problemele veteranilor a declarat ca 100 centre medicale din SUA vor fi dotate cu servicii psihologice speciale. Aceste servicii sunt destinate militarilor care si-au facut serviciul militar in Irak si Afganistan . TRATAMENT. Costurile acestei operatiuni medicale se ridica la 37,7 milioane dolari, fiind alocate din bugetul comitetului. Jim Nicholson a mai spus ca aceste servicii ii vor ajuta pentru a verifica daca veteranii din Irak si Afganistan nu au devieri psihologice. "Tinand cont ca unii dintre veterani nu vor sa vorbeasca despre problemele emotionale in clinicile psihiatrice specializate, noi le oferim posibilitatea de a comunica cu psihologii in spital", a declarat Nicholson. Expertii considera ca numarul militarilor cu probleme psihologice este in crestere datorita maririi numarului si prelungirii misiunilor militare ale SUA in afara spatiului tarii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.