In nordul si nord-estul Europei, campul de presiune este si va ramane scazut. Zona depresionara, existenta acolo, favorizeaza in continuare advectia de aer cald deasupra celei mai mari parti a continentului si mai ales in jumatatea sa de
  In nordul si nord-estul Europei, campul de presiune este si va ramane scazut. Zona depresionara, existenta acolo, favorizeaza in continuare advectia de aer cald deasupra celei mai mari parti a continentului si mai ales in jumatatea sa de sud-est. Aerul cald de provenienta nord-africana este bogat in vapori de apa de deasupra Marii Mediterane si a Marii Adriatice. In aceste conditii, indicele de temperatura-umezeala (ITU) a atins si va mai atinge pragul de 80 si la valori de temperatura mai mici de 35 de grade. ITU egal cu 80 sau mai mare echivaleaza cu 37 de grade in aer, 37 de grade fiind o temperatura mai mare decat a organismului uman sanatos, la care acesta nu se mai poate raci prin transpiratie. (meteorolog Romica Jurca)


BUCURESTI max. 38°C - min. 20°C


Azi (miercuri):
Vremea va fi calduroasa,
caniculara dupa orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vantul slab.

Maine (joi):
Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in orele amiezii. Cerul va fi senin.
Maxima: 39°C, iar minima: 21°C.

Poimaine (vineri):
Vremea va fi caniculara
in orele amiezii. Cerul va fi senin, iar vantul slab. Maxima: 39°C,
iar minima: 21°C.


Pe litoral


Azi (miercuri):
Vremea va fi frumoasa si calduroasa, iar cerul senin. Vantul va sufla slab si moderat. Maxime: 30...33°C, iar minime: 21...23°C. Temperatura apei marii va fi de 21...23°C.

Maine (joi):
Vremea va fi frumoasa si calduroasa, iar cerul senin. Vantul va sufla slab si moderat. Maxime: 34°C, iar minime: 22...24°C. Temperatura apei marii va fi de 22...24°C.

Poimaine (vineri):
Vremea va fi frumoasa
si calduroasa. Cerul
va fi variabil, mai mult senin. Maxime: 32...34°C, iar minime: 22a€¦25°C. Temperatura apei marii va fi de 23...25°C.


La munte


Azi (miercuri):
Vremea va fi frumoasa si deosebit de calda. Cerul va fi mai mult senin. Temperatura aerului va continua sa creasca fata de intervalul precedent.

Maine (joi):
Vremea va fi frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura aerului va continua sa creasca usor.

Poimaine (vineri):
Vremea se mentine frumoasa si calduroasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.