Sesizarile facute la Parchet au ca motiv 1.000 de placute omagiale cu sigla DGA din care nu au fost „consumate" decit 100.

Procurorul Marian Sintion, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) si actual consilier al ministrului Internelor, a depus luni o plingere la Parchetul General impotriva actualului sef al DGA, Irinel Paun, dar si a altor chestori din Ministerul Internelor. Printre cei reclamati mai sint Virgil Ardelean, fost sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), zis si Vulpea, si chestorii Cristian Baci, Constantin Dirna si Constantin Duvac.

Sintion a depus de fapt o contraplingere la o plingere mai veche. Irinel Paun il reclamase pe Sintion pentru ca, pe cind era sef DGA, ar fi cumparat peste 1.000 de plachete comemorative cu 70.000 de lei, din care au fost oferite doar 100. Dupa ce Sintion a demisionat cu scandal, placutele care purtau si numele sau ca sef al institutiei n-au mai putut fi folosite.

Potrivit purtatorului de cuvint al Parchetului General, Simona Frolu, „Sintion a solicitat extinderea cercetarilor asupra chestorilor Virgil Ardelean, Cristian Baci, Constantin Dirna si Constantin Duvac, pentru implicarea lor in realizarea acelor plachete de protocol ale DGA". Sintion facuse plingere si impotriva procurorului Irinel Paun, pentru ca i-ar fi omis pe cei patru chestori cind l-a reclamat pe el.