De azi, cica Adriean Videanu pleaca in concediu. Sa-i uram drum bun si sa fie sanatos, ceea ce ne dorim si dumneanoastra. Adriean Videanu pleaca in concediu cu sentimentul datoriei satisfacute. Pentru natia bucuresteana, domnul Videanu pleaca in conc
De azi, cica Adriean Videanu pleaca in concediu. Sa-i uram drum bun si sa fie sanatos, ceea ce ne dorim si dumneanoastra. Adriean Videanu pleaca in concediu cu sentimentul datoriei satisfacute. Pentru natia bucuresteana, domnul Videanu pleaca in concediu ca un erou, ceea ce si e. Primarul Capitalei e autorul de jure (si poate chiar si de facto) al primei toalete complet automatizate nu numai din Bucuresti, nu numai din toata tara, ci si, da, este adevarat, din toata Europa de Est. Ba sa va vina sa credeti! Iata, deci, domnilor si domnilor, cum Adriean Videanu, sensibil la nevoile cetatenilor pe care-i pastoreste cu parinteasca dragoste, n-a putut, pur si simplu nu l-a rabdat inima, sa plece in concediu pana nu a inaugurat prima toaleta desteapta din Europa de Est. Sa mai zica cineva ca Videanu nu face nimic!     OBIECTIV. Pentru turistul obsedat de spatii igienice si dotate corespunzator, singura toaleta desteapta din spatiul est-european trebuie sa devina un obiectiv obligatoriu. Cu atat mai mult cu cat in zona asta de lume, o astfel de toaleta e un unicat. Se afla la vedere, intr-o statie de autobuz (123 si 124). Are un cap luminos si se inalta ca un falus impertinent vis-à-vis de Casa Pensiilor a Sectorului 3. Ca sa stie toata lumea ce e aia. Accesul in incinta se face apasand un buton. Orice atehnic se descurca cu butoanele, astfel ca riscul sa cada umilit in derizoriu inaintea cetatenilor asteptatori de autobuz nu exista. Incinta primitoare e luminoasa si are si oglinda. Peretii grosi te izoleaza sadic de exterior. Daca te stii claustrofob, iti recomandam sa te abtii. In fond, cativa metri mai incolo ai ditamai molul in care poti face ce vrei tu. Chiar si cumparaturi, daca tii cu tot dinadinsul. O recomandare speciala ne simtim datori s-o adresam si celor care se stiu sensibili la duhori.     DI TATI. In alta ordine de idei, toaleta asta inteligenta e inteligenta pentru ca-ti da apa si sapun si tot ce ai nevoie. Ai la dispozitie cuier si oglinda si mai ai la dispozitie un sfert de ora ca s-o parasesti. Altfel, se apuca sa se spele de una singura, cu tine in ea. Dar. Ceea ce e cu adevarat demn de toata stima la aceasta toaleta este faptul ca ea nu e accesibila daca stie ca nu are sa-ti puna la dispozitie tot tacamul de servicii absolut indispensabile igienei personale. Nu se deschide si gata. Chiar daca toaleta iti da mura-n gura tot ce trebuie sa-i faci ca sa faci, exista cetateni care cred ca trebuie sa-ti cumperi un card cu care sa faci "bip". "Va duceti dumneavoastra colea la Casa de Pensii si cereti un card." "De unde?" "aaaa... de la informatii." "Si gata?" "Si gata." "Ai dreacu astia! Nu mai stiu ce sa mai inventeze ca sa te faca la bani." Nu ne bagam in vorba ca sa explicam ca nu e adevarat ce zice nenea. Stim ca bucuria de a afla ca serviciul e gratuit o sa fie mai mare asa. Mai bine sa mai stea putin la o coada.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.