Democratii sint nerabdatori sa afle cind va fi prima confruntare electorala.

Presedintele PD i-a cerut ieri premierului Calin Popescu Tariceanu sa stabileasca un termen pentru desfasurarea alegerilor la Parlamentul European. „PD solicita primului-ministru sa stabileasca o data pentru alegerile PE. Este inacceptabil ca, in conditiile in care avem mai putin de sase luni pina la expirarea termenului-limita pentru organizarea acestor alegeri, Tariceanu si PSD sa se joace de-a data alegerilor, in functie de modul in care se situeaza in sondaje", a precizat Boc, citat de NewsIn, la finalul sedintei saptaminale a conducerii PD.

Liderul democrat a explicat ca Tariceanu si PSD amina data europarlamentarelor in speranta ca vor creste in sondaje. „Ii anuntam ca legile statistice nu pot fi infirmate, si legile lui Murphy la fel, si ca ce trebuia sa li se intimple li se va intimpla mai devreme sau mai tirziu din punct de vedere electoral", a avertizat Emil Boc.

Data alegerilor pentru Parlamentul European urmeaza sa fie stabilita in urma unei noi runde de consultari pe care o va initia premierul Tariceanu - care, potrivit legii, este cel care decide data scrutinului - cu liderii partidelor parlamentare. Pina acum, PSD si-a exprimat dorinta ca scrutinul sa aiba loc in primele doua saptamini din luna noiembrie.