Presedintele FRF a amenintat arbitri, i-a aparat pe fratii Becali in cazul Chivu si a anticipat ca nu vom avea doua echipe in grupele Ligii Campionilor.

"Sa va fie clar ca atit timp cit aveti sigla FRF sau FIFA in piept, nimeni nu accepta sa reprezentati alte interese decit cele ale jocurilor. Pentru ultima oara atrag atentia arbitrilor ca sigla FRF trebuie sa o respectati. Ne-am saturat sa mai fim besteliti pe greselile dumneavoastra. Gresiti, platiti. Daca ai facut trei meciuri praf, du-te tata si apuca-te de altceva, inseamna ca nu esti predispus sa faci meseria asta. Concluzia este ca cine nu isi vede de treaba sa ne lase", a amenintat, ieri Mircea Sandu, cu ocazia deschiderii cursului de instruire al arbitrilor si arbitrilor asistenti din lotul A. Presedintele FRF le-a recomandat arbitrilor prezenti la curs sa isi inchida telefoanele cu o zi inainte de meci si sa le deschida abia dupa terminarea acestora. "Va mai recomand ceva. Uitati de telefoane. Cu o zi inainte de meci vorbesti cu sotia si copilul si il deschideti dupa meci, ca altfel va suna conducatorii, va mai suna un prieten, la pauza meciului sunati sa vedeti daca ati gresit si veti fi influentati", a adaugat Sandu, laudindu-se ca a marit baremele centralilor de la 450 de euro la 800 de euro.

Oficialul FRF crede ca Romania va putea avea un reprezentant in top class in maxim cinci ani: "Avem o medie de 32 de ani la arbitri, una dintre cele mai scazute din Europa. In maxim cinci ani o sa avem sigur un arbitru in top class, in doi ani sigur nu. Avem contacte ceva mai bune si mai intense la nivelul UEFA, dar nu trebuie sa creeze impresia ca vom fi si sprijiniti la nivelul arbitrajului romanesc. Din pacate in ultimii sase ani arbitrajele au scazut desi competitia interna a crescut. Din cauza presiunii multi arbitri au stagnat sau chiar au scazut".

Ionut Lupescu a completat ca nu este o placere pentru el sa faca delegarile la nivelul arbitrilor, mentionind ca in acest tur de campionat nu va fi adus nici un arbitru strain la meciurile din Liga I. "Eu vreau sa stau in spatele arbitrilor, dar daca va fi cazul, voi iesi in fata. Doresc ca arbitrii sa fie o familie, iar daca se fac presiuni asupra lor, sa ma anunte imediat". Nasuí, oraculul Cassandra Mircea Sandu s-a aratat sceptic cu privire la calificarea echipelor romanesti in bloc in grupele Ligii Campionilor. "Nu cred ca vom avea doua echipe in grupele Ligii Campionilor", a spus Mircea Sandu, admitind insa ca Romania ar putea avea o reprezentanta in grupele Champions League. Reamintim ca Steaua va juca in turul II preliminar al Ligii Campionilor cu campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, iar daca va ajunge in turul III, atunci va fi cap de serie, datorita coeficientului. Campioana Romaniei, Dinamo, va evolua direct in turul III preliminar, dar nu este cap de serie si ar putea intilni echipe puternice ca AC Milan, Ajax, Liverpool, Lazio, Valencia sau FC Sevilla. Despre transferul lui Chivu, a spus ca Roma a pierdut mai mult pentru ca nu l-a lasat la Inter.

Teste unice pentru arbitri Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a declarat, ieri, ca arbitrii care vor pica testele teoretice sau fizice in aceasta vara vor putea sustine din nou examenul abia in iarna si astfel nu vor oficia pina la inceputul anului viitor, cind va avea loc o noua reexaminare. "Incepind din acest an nu se va mai da retestarea. Cine nu ia testele acum, nu arbitreaza pina la iarna, cind se dau din nou", a spus Constantin, prezent la deschiderea cursului de instruire al arbitrilor si asistentilor din lotul A.