SERVICII MEDICALE. Pachetul de servicii medicale va fi postat la 25 iulie pe site-ul Ministerului Sanatatii spre dezbatere publica, a anuntat Eugen Nicolaescu. De asemenea, protocoalele terapeutice si noile liste de preturi la medicamente vor fi gata
SERVICII MEDICALE. Pachetul de servicii medicale va fi postat la 25 iulie pe site-ul Ministerului Sanatatii spre dezbatere publica, a anuntat Eugen Nicolaescu. De asemenea, protocoalele terapeutice si noile liste de preturi la medicamente vor fi gata la 1 septembrie. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca populatia va beneficia cu certitudine de noul pachet bazal de servicii medicale, de protocoalele terapeutice si de noile liste de medicamente compensate si gratuite incepand din trimestrul IV al anului 2007.     MASURI ANTICANICULA. Ministerul Sanatatii (MS) a alocat fonduri pentru echiparea a 300 de spitale cu aparate de aer conditionat.Ministrul Eugen Nicolaescu a declarat ca vor fi achizitionate 1.300 de aparate de aer conditionat si 100 de instalatii de climatizare pentru spitale de urgenta, sectii de anestezie-terapie intensiva, blocuri operatorii si saloane in care se afla bolnavi cronici. In achizitia acestor aparate un rol important revine autoritatilor locale. De asemenea, MS a asigurat un stoc de medicamente pentru tratarea celor care vor suferi din cauza caniculei. Din acest stoc vor fi aprovizionate judetele care vor avea nevoie de un supliment de medicamente. Masurile se inscriu in planul national de lupta impotriva efectelor caniculei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.