Lider in Turul Frantei a devenit Rasmussen, Sinkewitz a bagat in coma un spectator, iar O’Grady, McEwen si Rogers au abandonat.

Atit timp cit nu a fost descoperit dopat, era normal sa iasa la rampa si in 2007 cel mai bun catarator al Turului Frantei din ultimii doi ani, danezul Michael Rasmussen (foto). Profitind de ecarturile mici din fruntea ierarhiei generale si de faptul ca dupa sapte etape se afla la mai putin de cinci minute in urma liderului clasamentului general, a pus timp suficient intre el si principalii urmaritori astfel incit sa intre in posesia tricoului galben. Este primul tricou purtat de un danez dupa 1998, cind Bo Hamburger avea sa intre in istorie ca fiind primul care a picat testul EPO.

Acum, dupa a opta etapa din 2007, Rasmussen a pus un avantaj fragil fata de pluton (43 de secunde fata de al doilea clasat), dar mai important este ca dupa sosire s-a produs un tragic accident, germanul Patrick Sinkewitz (T-Mobile) intrind in coliziune cu un spectator. Privitorul a intrat in coma, iar ciclistul s-a ales cu nasul spart si nu a mai putut continua. In aceeasi etapa au mai abandonat din cauza cazaturilor australienii Michael Rogers (T-Mobile), Stuart O’Grady (CSC), Robbie McEwen (Lotto). Ieri a fost pauza, iar azi caravana va strabate cele mai mari inaltimi ale acestei editii, pe traseul de 159,5 km intre Val D’Isere si Briançon.